Nieuws

Grote renovatiewerken in Biking Box-fietsbelevingscenter vanaf 14 november – fietsverhuur in winter enkel op reservatie (tot heropening)


De Biking Bar is voorbij de coronacrisis eindelijk een begrip geworden in Ieper en ver daarbuiten. Het 4de seizoen zit er op. Het eerste écht normale na de opstartfase en 2 onzalige corona-jaren. 2022 gaf het Biking Box-team alle vertrouwen om richting 5dejaargang (2023) nog een versnelling hoger te schakelen. Om die reden wordt dit mooie maar verouderde gebouw momenteel van kop tot teen grondig gerenoveerd. De OCMW-eigenaar (Stad Ieper) zette het licht op groen om tijdens deze wintermaanden een aantal structurele ingrepen te doen. In nauwe synergie zal Biking Box met aannemers en Stad dit stijlvolle gebouw eindelijk conform de normen van deze tijd aanpassen. Hiervoor is een tijdelijke & volledige sluiting noodzakelijk.

Lees verder

Nieuw! Fietsen met BBQ achteraf!


Geen mooier decor om na het fietsen van een uitgelezen barbecue te genieten dan in onze Biking Box-Velodrome Garden. Heerlijk tuinterras (het kan ook binnen in de Biking Bar zelf) waar je het vlees ter plaatse ziet gebarbecued worden door onze chef-kok. Twee opties: “Eet zoveel je kan” (€32) of “Medium Formule” (€25). Met op de barbecue gebakken aardappelen, groentjes en een uitgebreid assortiment aan appetizers of hapjes. Beide formules kunnen ook al met aperitief inbegrepen (+ €6,50)

Lees verder

Op pad met de Elektrische Picknick Bakfiets


Genieten van fietsen en lekkers uit De Westhoek: dat kan voortaan met de elektrische Picknickbakfiets! Vanaf 4 tot max. 10 personen neem je een heerlijke picknick mee aan boord. Met koel gehouden drankjes in de frigobox. Groepen die dit arrangement boeken betalen 50 € voor de bakfiets-huur + extra huurfietsen en de picknick zelf (a rato van 19€ p.p.). Wat krijg je? Een met streekproducten en gekoelde dranken (frigobox) gevulde bakfiets. Een routekaart (knooppunten-beschrijving) met aanduiding van 3 mogelijke ‘idyllische’ picknickplekjes onderweg. Afstand van de bosrijke route: 25 à 30 km.

Lees verder

Beluister Radio-reportage ‘BIKING BOX’ op Sporza Radio 1


Voor de tweede keer vond de start van Gent-Wevelgem plaats voor de deuren van het Ieperse Biking Box Fietsbelevingscenter. Spijtig genoeg alweer in mineur want géén publiek toegelaten en dus voor gesloten deuren zelfs dit keer. Desondanks kregen we toch een hart onder de riem gestoken dankzij nogal wat media-aandacht waaronder Radio 1-Sporza reportage die je hieronder kan beluisteren.

Lees verder

Bierverkoop ’take-away’ vanuit Biking Box Fietsbelevingscenter!


Het is vandaag zeer onduidelijk hoelang we de strijd tegen het corona-virus nog moeten volhouden. Binnen dit kader is een spoedig heropstarten van onze Biking Box- én Biking Bar-activiteiten weinig waarschijnlijk. Uiteraard verkiezen ook wij momenteel de harde lockdown, omdat dit de enige manier lijkt om een nieuw debacle in de toeristische lente en zomer te vermijden. Om die reden gaan we nu een TAKE AWAY BIERVERKOOP organiseren. Hoewel veel van onze bieren vervaldata hebben tot voorbij 2021, lijkt het ons geen slecht idee om 'liefhebbers' van de Biking Bar even tot bij ons te laten komen. En op die manier proberen we voorraden die anders toch richting vervaldatum evolueren nog voor de heropening van de hand te doen. Aan voordelige prijzen! Hoe en wat lees je hieronder + directe LINK naar de webshop, want bestelling zal online moeten gebeuren, ten einde uw aanwezigheid in de (gesloten) zaak zo kort en veilig mogelijk te houden!

Lees verder

Wat mag je verwachten als je kiest voor een Biking Box-fietsbeleving? Bekijk de video hier!


Noodgedwongen stiller dan ooit, deze lange winter: het vreselijke COVID-19 virus blijft de wereld in zijn greep houden. Wie in toerisme, events of horeca actief is houdt zijn hart vast voor 2021: een nieuwe start? Ja, maar wanneer? En vooral hoe? Met deze presentatie-video doorbreken we alvast die stilte een beetje! Met 1 doel voor ogen: ons allemaal weer 'goesting' doen krijgen in het échte volle leven: op de 'bike' en 'après-bike'...

Lees verder

Biking Box fietsbelevingscenter, klaar voor een ‘veilige’ zomer!


Biking Box, het fietsbelevingscenter voor de Westhoek heeft ondanks alle corona-ellende de deuren weer wijd open gezet. In de Biking Bar zelf is het opnieuw gezellig toeven. Het aanbod is uitgebreid met naast heerlijke ontbijtformules ook mogelijkheid tot barbecue én tapas met lokale streekproducten. Voorlopig nog alleen op afspraak en voor groepen. De beperkende corona-maatregelen laten niet anders toe, temeer daar de buitenlandse fietstoeristen nog afwezig blijven. We zijn vooral op reservatie in staat om alles uit te werken naar uw wens. Dat geldt zeker ook voor de fietstours! Begeleide tochten waarin we als ervaren fietsgids iedereen mee op sleeptouw nemen, door het landschap maar ook flanerend langs historische verhalen. Waar en wanneer mogelijk wordt er ook letterlijk geproefd van het heerlijke streekeigen. Ofwel tijdens onze Gedekte Tafel (groepsformule vanaf minstens 8 personen). Of nadien in de Biking Bar natuurlijk!

Lees verder

Biking Box Fietsbelevingscenter “Biking Bar” start met leuke webwinkel in afwachting van heropening na corona-ellende


Biking Box Cycletours bouwt ook in deze harde corona-tijd verder aan de toekomst. Natuurlijk is dit seizoen grotendeels om zeep. We wachten nog altijd op toestemming om terug fietsen te mogen verhuren (niet voor 8 juni, dat is al zeker). En op welke - haalbare - wijze dit eventueel weer mogelijk wordt. Ook het fietscafé ligt nog altijd plat. En het geplande verhuren van nieuwe topkoersfietsen werd voorlopig uitgesteld. Maar voor de rest proberen we zo goed als maar kan vooruit te kijken. Er komt een expo rond de laatste West-Vlaamse winnaar van Gent-Wevelgem, Nico Mattan (winst in 2005). Als Gent-Wevelgem toch nog verreden wordt dit jaar (11 oktober is nieuwe datum) willen we de MATTAN-EXPO zo snel mogelijk klaar hebben en de deuren van de Biking Bar hiervoor openzetten. Ook qua zomerprogramma zitten we desondanks niet stil. We brengen een boeiend nieuw aanbod rond 'Fietsen & Varen in De Westhoek', nieuwe thematische tochten (ook op GPS en met gebruik van onze nieuwe APP op uw telefoon downloadbaar) en een prachtige sportieve 3-daagse voor zowel koersfietsrijders als mountainbikers (programma al deels gepubliceerd op deze website). Mocht het dit jaar toch niet 'mogen' van de overheid, dan is dit al klaar richting nieuw seizoen.

Lees verder

Downlad gratis deze Biking Box ‘promotour’


In Coronatijden en lockdown kan Biking Box u helaas niet zoals in andere jaren van dienst zijn. In afwachting dat het leven én toerisme ooit weer normaal wordt en we u ook weer als kundige fietsgids op sleeptouw mogen nemen schenken we u onze zelf ontworpen, gratis downloadbare zomerPROMO-tour !
De route werd op RouteYou opgeladen. U krijgt een originele en bovenal heerlijke zomertoer van 50 km langs soms verrassende paden. Voor iedereen toegankelijk, maar ook weer niet té easy, want toch goed voor 350 hoogtemeters. Glooiende stukken wisselen af met vlakke jaagpaden langs het water.

Lees verder