Nieuws

Biking Bar, 1ste verjaardag: feestelijke plannen met de start van Gent-Wevelgem gekelderd door ‘corona’-crisis


Luttele dagen voor Gent-Wevelgem, onze 1ste verjaardag, jawel exact 12 maanden na historische stunt-opening 'Biking Bar! Normaal zou hier een wervend en vlammend artikel komen. Vol primeurs, nieuwigheden, een top-programma voor het weekend van 28-29 maart met de start van Gent-Wevelgem vanuit Ieper, letterlijk voor de deur van het Biking BOX-fietsbelevingscenter... En toen kwam 'corona'... Filmpje? Klik of kopieer: https://www.youtube.com/watch?v=8WC_W8lSv3w
Artikel lezen: klik of kopieer: https://drive.google.com/file/d/17D1eKzpNeIYhtwA7I8aUhA1_b5ebgq5R/view?usp=sharing

Lees verder

1ste Winter Quiz in de Biking Bar op 7 februari 2020


Kom en kwis mee! Tien teams van 3 vullen de Biking Bar en quizmaster Diederik Vandenbilcke legt ze het vuur aan de schenen! Nog 2 plaatsen vrij! Be fast! Slechts 15€ per quiz-team. En maak ook kennis met Elke Cardinael, vaste Biking Bar-lady op vrijdagavond voortaan!

Lees verder

Biking Box-fietsbar met NIEUW voorterras, virtual reality-fietsen op komst


De Biking Bar als oase van rust voor het fietsbelevingscenter dat Biking Box intussen is geworden heeft nu ook een heus voor-terras! Zie hier de beelden tijdens de montage ervan. Kort voordien kwam Freddy Maertens, 2-voudig wereldkampioen wielrennen en 3-voudig winnaar van de Groene Trui in de Tour de France intussen officieel zijn 'ambassadeurschap' inhuldigen. Dit viel samen met onze meerdaagse 'Belgian Cycling Classics' die we voor 20 Nieuw-Zeelandse en Australische fietstoeristen op het getouw zetten. Zij hadden een 'meet and greet' met de wielerlegende tijdens een gezellig onderonsje in de Biking Bar!

Lees verder

Biking Box verwerft het Q label!


Biking Box Cycletours heeft het Q Label verworven bij Westtoer. Met dit kwaliteitslabel onderstreept Westtoer dat je bij Biking Box aan het goede adres bent als het gaat om kwalitatief hoogstaande service inzake fietsverhuur, fietsbegeleide tours en het uitwerken van complete fietsarrangementen inclusief teambuildings en meerdaagse fietsvakanties (tot over de 'Schreve', want ook in Noord-Frankrijk actief).

Lees verder

Met Biking Box naar de ‘kleibeeldjes’ in Niemandsland


Een nieuwe lente, een nieuw seizoen, een nieuwe eye-catcher... Dat wordt deze tocht naar de 'Kleibeeldjes' zeker dit jaar. Ofschoon we al jaren langs dit stukje Niemandsland aan the Bluff passeren op onze tochten rond de Groote Oorlog, zal er dit jaar nog meer vraag zijn naar deze sowieso al unieke tocht. Nergens ter wereld vind je op zo'n geconcentreerde plaats zoveel historie, zoveel landschappelijk schoon in combinatie met zoveel verhalen. Nu het kunstproject Coming World Remember Me geopend is, wordt deze tour nog onvergetelijker. Om niet te zeggen, niet te missen! 600.000 bleeldjes gemaakt van Westhoek- én Duitse klei, beelden evenveel dodelijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog in België uit. Maar er is ook een boodschap van HOOP! De 40.000 'kinderbeeldjes' die uit het grote EI stromen. Een wens om nooit meer zo'n slachtpartijen te moeten meemaken. Een duidelijke boodschap over de geschiedenis heen. Tijdens deze tocht wordt hij voelbaarder dan ooit.

Lees verder

Vimy Ridge & Artois Bike Xperience Tour


Een schitterende fietservaring, niet te evenaren met gelijk welke auto of bus! Want we gaan deels onverhard op pad: langs weidepaden en heerlijke bos-single tracks. Een beetje technisch als je wil, maar even goed passen we ons aan en houden we het eenvoudig. Ja, zelfs met de gewone fiets te doen, al moeten we dan hier en daar wel een kleine omweg maken in plaats van nu dwars door de bosheuvel van Notre Dame de la Lorette te laveren. Het vreselijke oorlogsverhaal van winter 1914-15 en het voorjaar (9 mei) 1915 komt hier opnieuw tot leven. En toch combineren we deze geladen geschiedenis met echt fietsplezier en een heerlijke, nu o zo vredige natuurpracht.

Lees verder

Met Biking Box naar Polygoon Wood (26/9 herdenking)


Impressionant! Polygoon Wood & the Australian Remembrance, gepland voor komende dinsdag. Wij kwamen er gisteren al voorbij met onze fietsgasten uit Australië ?) en maakten er kennis met de Australische TV-crew,druk bezig met de voorbereiding voor 26 Sep 5.30 am.

Lees verder

A remarkable Last Post Ceremony with Colgate University on Thursday June 1st ’17


Wat een ervaring voor deze 18 students en hun 4 professoren, deze Flanders Fields-tour. Maakte deel uit van een twee weken durende Europese ontdekkingsreis, met nadien ook nog Berlijn en St.-Petersburg. Bewustwording en verruiming van de Amerikaanse jonge geesten, met dank aan mecenas/sponsor, de heer mr. Bentson die het hele project voor deze Universiteit uit New York heeft gesteund. Vanzelfsprekend ook heel veel dank aan Nancy en Jonathan, twee initiatiefnemers die vorig jaar al eerder 4 dagen met gids Kurt Titeca van Biking Box Cycletours op pad waren en toen op slag zeiden: "We should add THIS to the program!" Ze hielden woord en het werd inderdaad een onvergetelijke meerdaagse in 'Flanders', die eindigde met een zeer boeiende uitwisseling aan ideeën, presentaties en visies!

Lees verder

Fietsen in de Westhoek: Kom toch were!


De Westhoek, grenzeloos genieten. Ziedaar de slogan van Westtoer. Met Biking Box Cycletours onderschrijven we dit volledi. Bekijk de fotocompositie: deels beelden (c) uit het Westtoer-promotiefilmpje (met prachtige muziek van 'De Dolfijntjes') en deels eigen beeldmateriaal.

Lees verder