Nieuws

Biking Bar arrangement “Gent-Wevelgem” + Kattekoers all foods & drinks included


Genieten van de Kattekoers én Gent-Wevelgem, oftewel de World Tour In Flanders Fields? Dat doe je nergens beter dan in de vernieuwde Biking Bar !
HOE INSCHRIJVEN? Boek je tafel via het online formulier (onderaan dit bericht door klikken), tevens te vinden op Facebook-pagina ‘Biking Bar’. Betaal voor 22 maart SLECHTS 75 EUR per persoon. Overschrijven kan op: BE78 7795 9388 7786. Na 22 maart = aan 85 EUR p.p. (vooraf = verplicht, boekingen sluiten af op zaterdagmiddag 25/3 indien nog niet eerder volzet). Zie ook www.bikingbox.be
Je krijgt bevestigingsmail zodra uw betaling ontvangen werd. Je kan ook tijdens openingsuren van de Biking Bar binnenkomen en inschrijven (terug open op17 maart v.a. 16u00 !).

Lees verder

Biking Bar heropent op vrijdag 17 maart om 16u00


De laatste rechte lijn is in gezet: eindelijk zwieren de deuren van het Biking Box fietsbelevingscenter terug open! Vanaf vrijdag 17 maart (St.-Patrick's Day !) om 16u00 is het zo ver! Dat geeft meteen uitzicht op een feestelijk vervolg de week nadien met Gent-Wevelgem & de Kattekoers, zijnde start + passage in volle finale van deze World Tour-klassieker aan onze voordeur. We werken dezer dagen keihard door. Stap voor stap onthullen we welke feestelijkheden en nieuwigheden je in dit zéér grondig gerenoveerde en opgefriste Biking Box Fietsbelevingscenter mag verwachten. Nu al staat vast: het wordt een positieve 'shock' voor wie eerder al eens aanwezig mocht zijn. WELCOME BACK!

Lees verder

Fietsverhuur is mogelijk tijdens de laatste weken van de renovatiewerken!


De laatste loodjes wegen het zwaarst! Zo ook met de lopende winter-renovatiewerken aan ons gebouw. Niettemin begint het fietsverhuur seizoen vanaf nu opnieuw. Zolang de Biking Bar vanwege de werkzaamheden niet normaal open kan zijn, kun je op volgende manier toch een leuke fietstocht met Biking Box-fietsen ondernemen:
- bel naar +32 (477) 592382
- stuur een e-mail naar info@bikingbox.be
- last minute: ga langs bij onze partner-shop: RAIDA in zelfde Menenstraat 36 (iets dichter richting Menenpoort)

Wanneer is de Biking Box weer volledig open? Zo snel mogelijk natuurlijk en dat is hoe dan ook in MAART! Een exacte datum pinnen durven we echter nog niet. Als die datum hier geafficheerd staat, dan moet het ook werkelijk op die dag OPEN zijn! Iedereen (ook wij) snakken naar de Biking Box /Biking Bar. Het geduld wordt in ieder geval beloond, want de new look en nieuwe inrichting oogt bijzonder mooi.

Lees verder

Grote renovatiewerken in Biking Box-fietsbelevingscenter vanaf 14 november – fietsverhuur in winter enkel op reservatie (tot heropening)


De Biking Bar is voorbij de coronacrisis eindelijk een begrip geworden in Ieper en ver daarbuiten. Het 4de seizoen zit er op. Het eerste écht normale na de opstartfase en 2 onzalige corona-jaren. 2022 gaf het Biking Box-team alle vertrouwen om richting 5dejaargang (2023) nog een versnelling hoger te schakelen. Om die reden wordt dit mooie maar verouderde gebouw momenteel van kop tot teen grondig gerenoveerd. De OCMW-eigenaar (Stad Ieper) zette het licht op groen om tijdens deze wintermaanden een aantal structurele ingrepen te doen. In nauwe synergie zal Biking Box met aannemers en Stad dit stijlvolle gebouw eindelijk conform de normen van deze tijd aanpassen. Hiervoor is een tijdelijke & volledige sluiting noodzakelijk.

Lees verder

Nieuw! Fietsen met BBQ achteraf!


Geen mooier decor om na het fietsen van een uitgelezen barbecue te genieten dan in onze Biking Box-Velodrome Garden. Heerlijk tuinterras (het kan ook binnen in de Biking Bar zelf) waar je het vlees ter plaatse ziet gebarbecued worden door onze chef-kok. Twee opties: “Eet zoveel je kan” (€32) of “Medium Formule” (€25). Met op de barbecue gebakken aardappelen, groentjes en een uitgebreid assortiment aan appetizers of hapjes. Beide formules kunnen ook al met aperitief inbegrepen (+ €6,50)

Lees verder

Op pad met de Elektrische Picknick Bakfiets


Genieten van fietsen en lekkers uit De Westhoek: dat kan voortaan met de elektrische Picknickbakfiets! Vanaf 4 tot max. 10 personen neem je een heerlijke picknick mee aan boord. Met koel gehouden drankjes in de frigobox. Groepen die dit arrangement boeken betalen 50 € voor de bakfiets-huur + extra huurfietsen en de picknick zelf (a rato van 19€ p.p.). Wat krijg je? Een met streekproducten en gekoelde dranken (frigobox) gevulde bakfiets. Een routekaart (knooppunten-beschrijving) met aanduiding van 3 mogelijke ‘idyllische’ picknickplekjes onderweg. Afstand van de bosrijke route: 25 à 30 km.

Lees verder

Beluister Radio-reportage ‘BIKING BOX’ op Sporza Radio 1


Voor de tweede keer vond de start van Gent-Wevelgem plaats voor de deuren van het Ieperse Biking Box Fietsbelevingscenter. Spijtig genoeg alweer in mineur want géén publiek toegelaten en dus voor gesloten deuren zelfs dit keer. Desondanks kregen we toch een hart onder de riem gestoken dankzij nogal wat media-aandacht waaronder Radio 1-Sporza reportage die je hieronder kan beluisteren.

Lees verder

Bierverkoop ’take-away’ vanuit Biking Box Fietsbelevingscenter!


Het is vandaag zeer onduidelijk hoelang we de strijd tegen het corona-virus nog moeten volhouden. Binnen dit kader is een spoedig heropstarten van onze Biking Box- én Biking Bar-activiteiten weinig waarschijnlijk. Uiteraard verkiezen ook wij momenteel de harde lockdown, omdat dit de enige manier lijkt om een nieuw debacle in de toeristische lente en zomer te vermijden. Om die reden gaan we nu een TAKE AWAY BIERVERKOOP organiseren. Hoewel veel van onze bieren vervaldata hebben tot voorbij 2021, lijkt het ons geen slecht idee om 'liefhebbers' van de Biking Bar even tot bij ons te laten komen. En op die manier proberen we voorraden die anders toch richting vervaldatum evolueren nog voor de heropening van de hand te doen. Aan voordelige prijzen! Hoe en wat lees je hieronder + directe LINK naar de webshop, want bestelling zal online moeten gebeuren, ten einde uw aanwezigheid in de (gesloten) zaak zo kort en veilig mogelijk te houden!

Lees verder

Wat mag je verwachten als je kiest voor een Biking Box-fietsbeleving? Bekijk de video hier!


Noodgedwongen stiller dan ooit, deze lange winter: het vreselijke COVID-19 virus blijft de wereld in zijn greep houden. Wie in toerisme, events of horeca actief is houdt zijn hart vast voor 2021: een nieuwe start? Ja, maar wanneer? En vooral hoe? Met deze presentatie-video doorbreken we alvast die stilte een beetje! Met 1 doel voor ogen: ons allemaal weer 'goesting' doen krijgen in het échte volle leven: op de 'bike' en 'après-bike'...

Lees verder