Nu al in je agenda! Zondag 30 juli onze Passchendale Special!

dinsdag, juli 18, 2017

Nu al in je agenda! Zondag 30 juli onze Passchendale Special!

Op 31 juli 1917 ontstak de hevigste oorlogsstorm die de Westhoek ooit moest doorstaan: het begin van de Slag om Passendale, de Derde Slag bij Ieper. Ter gelegenheid van die 100ste verjaardag werken wij over 2 (mogelijk 3) dagen speciale fietsarrangementen voor groepen van maximaal 15 personen uit. Contacteer ons nu al als je erbij wilt zijn die dagen!

Met een groep van max. 12 fietsers volgen we eind juli het spoor van de Slag om Passendale. Een aangepast op maat gemaakt programma waar je enkel als groepsdeelnemer op in tekent.

We vertrekken ‘s morgens om 9u30 aan ons meeting point: ‘t Iepertje – Menenstraat 12 tussen Grote Markt en Menenpoort. We passeren die dag in chronologische volgorde de aan de Slag bij Passendale gelinkte hot spots. Tyne Cot Cemetery is een evident highlight. We picknicken in het park van het Passchendale Memorial Museum, vlakbij het ‘tijdelijk’ toegankelijke “slagveld” (heraangelegd gedurende deze periode om een ‘idee’ te schetsen). NIEUW! Je kan ook in de heropende ‘dug-outs’ nabij de kerk van Zonnebeke (vanaf 31 juli). Of je kan eventueel ook een kijkje in het Museum nemen. Afhankelijk van de (verplichte) voorinschrijving polsen we naar uw interesse om het Museum-bezoek toe te voegen.

Afstand van de Passchendale Special-Tour 40-45 km. Terug aan de Menenpoort tegen omstreeks 17u00. Wie dat wil kan bij de groep blijven voor een gezamenlijk drankje in het stadscentrum waarna we samen naar de LAST POST-ceremonie gaan ter afsluiting van deze bijzondere dag!

Kostprijs excl. huurfiets voor deze begeleide tocht: €240 voor de hele groep, met een minimum van €30 per persoon. Stel 4 personen = €60 p.p. ! Sowieso voorzien we nu al in een spreiding over desnoods 2 tot 3 dagen mocht de belangstelling zo groot worden dat het niet allemaal op 1 dag kan.

Taal van de gidsbegeleiding: Nederlands indien wij een nederlandstalige groep van minstens 10 personen kunnen samenstellen. Indien internationaal gezelschap is begeleiding in het Engels. Meerdere dagen in die periode worden aangekondigd indien het opsplitsen in nederlandstalige en anderstalige groepen haalbaar wordt.