Bier- en fietstour - 4u

Ieper - Poperinge - Westvleteren - Halve dag

 • 30km
 • Trappist & streekbieren
 • Starten uit Ieper

Is dit geen geslaagde combinatie? Fietsen en proeven van de allerbeste Belgische bieren? Als het drinken met mate gebeurt, dan is dit een uitstekend idee! Tussen Ieper en de Abdij van Sint-Sixtus bijvoorbeeld, al zijn er nog andere interessante bevoorradingslocaties, in overleg met u uit te dokteren. Een tussenstop in zo’n typische dorpsherberg, soms zelfs over de ‘Schreve’ (grens met Frankrijk).

De geur van hop is in het juiste seizoen ook buiten waar te nemen. Voor de rest is het kiezen tussen een fietstrip van 30, 50 tot zelfs 60 km, waarbij de historische last van het voormalige oorlogslandschap toch altijd weer naar boven komt. Maar er is zoveel meer te vernemen: over de middeleeuwse en tot op vandaag soms voelbare rivaliteit tussen Ieper en Poperinge. Over de impact van religie en christendom op ‘bier’ en omgekeerd. Kortom, diverse accenten worden hier gelegd. Eindigen kan in Ieper bv. met een Wiper’s Times in één van de selecte biercafés. Dit was anno 194-18 een animerende soldatenkrant aan het front, vandaag het huisbier van Brouwerij De Kazematten. Het bier proeven wordt tijdens een lunch-stop onderweg best aangevuld met ander culinair genot. Diverse opties werpen zich op. Suggesties geven wij graag, maar zonder enige verplichting. Onderweg kan eveneens een vrijblijvend bezoek aan een van de interessantste biershops uit de streek (zonder aankoopverplichting!).

Overigens is dit in tegenstelling tot wat je misschien vermoedt géén verdoken kroegentocht. We proeven en genieten met mate en waken over ‘veilig en verantwoord’ fietsen.

* Starten kan zowel in Ieper als  Poperinge. Gratis fietstransport regelen van Ieper naar Poperinge alsook de klant mee tot daar vervoeren. (max 4 p.)

** Ook in het programma: “bier-studie” locaties zoals St.-Bernardus Brouwerij, Sint-Sixtus abdij

*** Special: De Struise Brouwers. Rondleiding vanaf 15 personen (max. 30) kan je op dinsdag, donderdag of vrijdagnamiddag een 2 uur durende rondleiding over het brouwproces krijgen. Kostprijs inclusief 4 proeverijen slechts 10 EUR voor een unieke ervaring in de brouwerskunst. Vooraf reserveren is een must. Op zaterdagnamiddag zijn de Struise Brouwers open voor publiek. Ter info: de Struise Brouwers staan bovenaan in de lijsten van ’s werelds beste brouwerijen.

**** Ook mogelijk: bezoek één van de weinige hoppeboerderijen waar ter plaatse ook bier met eigen hop gebrouwen wordt: de Plukker!

 • Stuk 1: 12 km Locatie: Sint-Sixtus Abdij

  Een stop aan de historische Sint-Sixtusabdij van Westvleteren kan niet ontbreken.

 • Stuk 2: 20 km Locatie: De Plukker (hopboerderij/brouwerij)

  Rondleiding in een authentieke hoppe-BOERDE-en-BROUWERIJ! Op zaterdagnamiddag om 15u niet te missen!

 • Stuk 3: 30 km Locatie: Struise Brouwers (Oostvleteren)

  In volle finale (op zaterdag of anders vooraf reserveren) nog wat ‘bier-sneukelen’. Kleine glaasjes, opvallende bieren. Met mate en maten.

 • EindeExtra informatie

 • Bierproeverij

Andere fietstochten

Paris-Roubaix, Gent-Wevelgem & Ronde-beleving

Meerdaags

Een uitgekiend pakket voor de echte koersliefhebber die kickt op de voorjaarsklassiekers! Kan gecombineerd worden met een van de cyclo-sportieve afspraken in de lente zoals Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en waarom niet, daags voor de profs ook Parijs-Roubaix? Maar à la carte kan dit ook het hele jaar door natuurlijk. Insmeren die kuiten en laat maar komen die kasseistroken en oer-Vlaamse bulten!

 • 300km
 • Sportieve challenge
Meer info

Wijn- en wielererfgoed Tour

Volledige dag

De Westhoek en Heuvelland in het bijzonder biedt sinds twee decennia een groeiend aanbod aan wijngaarden. De wijncultuur uit vroegere tijden herleeft. Wij organiseren een tussenstop op een zorgvuldig geselecteerd wijndomein (kies in Heuvelland tussen Monteberg en Entre Deux Monts). Omdat wijn én wielrenners gemeen hebben koppelen we het rijke wielererfgoed van deze streek aan een goed glas wijn! Ontdek ook het meest noordelijke wijndomein Zilver Cruys letterlijk op het front gelegen (= ander combi-thema)

 • 35km
 • De Koers!
 • Uitbreidbaar voor koersfiets (75 km)
 • Wijn proeven op het Front
Meer info

Groepsformule en topbeleving: kies voor wijn- en bierdegustaties

Volledige dag

Welke groepsformules zijn op praktisch vlak mogelijk? Gedekte tafel? Brengen van fietsen naar uw vakantiehuis? Met of zonder gids? Wat zijn de prijzen? Hier niet zozeer een 'detailprogramma' maar even overlopen wat er zoal kan als je kiest voor 'proeven van de Westhoek' in al zijn heerlijke facetten!

 • 40km
 • Proeven en beleven in groep
Meer info