Bier- en fietstour volle dag

Ieper - Poperinge - Westvleteren - Volledige dag

 • 60km
 • Trappist & streekbieren
 • Starten uit Ieper of Poperinge

Is dit geen geslaagde combinatie? Fietsen en proeven van de allerbeste Belgische bieren? Als het drinken met mate gebeurt, dan is dit een uitstekend idee! Tussen Ieper en de Abdij van Sint-Sixtus bijvoorbeeld, al zijn er nog andere interessante bevoorradingslocaties, in overleg met u uit te dokteren. Een tussenstop in zo’n typische dorpsherberg, soms zelfs over de ‘Schreve’ (grens met Frankrijk).

De geur van hop is in het juiste seizoen ook buiten waar te nemen. Voor de rest is het kiezen tussen een fietstrip van 30, 50 tot zelfs 60 km, waarbij de historische last van het voormalige oorlogslandschap toch altijd weer naar boven komt. Maar er is zoveel meer te vernemen: over de middeleeuwse en tot op vandaag soms voelbare rivaliteit tussen Ieper en Poperinge. Over de impact van religie en christendom op ‘bier’ en omgekeerd. Kortom, diverse accenten worden hier gelegd. Eindigen kan in Ieper bv. met een Wiper’s Times in één van de selecte biercafés. Dit was anno 194-18 een animerende soldatenkrant aan het front, vandaag het huisbier van Brouwerij De Kazematten. Het bier proeven wordt tijdens een lunch-stop onderweg best aangevuld met ander culinair genot. Diverse opties werpen zich op. Suggesties geven wij graag, maar zonder enige verplichting. Onderweg kan eveneens een vrijblijvend bezoek aan een van de interessantste biershops uit de streek (zonder aankoopverplichting!).

Overigens is dit in tegenstelling tot wat je misschien vermoedt géén verdoken kroegentocht. We proeven en genieten met mate en waken over ‘veilig en verantwoord’ fietsen.

* Starten kan zowel in Ieper als  Poperinge. Gratis fietstransport regelen van Ieper naar Poperinge alsook de klant mee tot daar vervoeren. (max 4 p.)

** Ook in het programma: “bier-studie” locaties zoals St.-Bernardus Brouwerij, Sint-Sixtus abdij

*** Special: De Struise Brouwers. Rondleiding vanaf 15 personen (max. 30) kan je op dinsdag, donderdag of vrijdagnamiddag een 2 uur durende rondleiding over het brouwproces krijgen. Kostprijs inclusief 4 proeverijen slechts 10 EUR voor een unieke ervaring in de brouwerskunst. Vooraf reserveren is een must. Op zaterdagnamiddag zijn de Struise Brouwers open voor publiek. Ter info: de Struise Brouwers staan bovenaan in de lijsten van ’s werelds beste brouwerijen.

**** Ook mogelijk: bezoek één van de weinige hoppeboerderijen waar ter plaatse ook bier met eigen hop gebrouwen wordt: de Plukker!

 • Stuk 1: 12 km Locatie: Sint-Sixtus Abdij

  Een stop aan de historische Sint-Sixtusabdij van Westvleteren kan niet ontbreken.

 • Stuk 2: 20 km Locatie: De Plukker (hopboerderij/brouwerij)

  Rondleiding in een authentieke hoppe-BOERDE-en-BROUWERIJ! Op zaterdagnamiddag om 15u niet te missen!

 • Stuk 3: 30 km Locatie: Struise Brouwers (Oostvleteren)

  In volle finale (op zaterdag of anders vooraf reserveren) nog wat ‘bier-sneukelen’. Kleine glaasjes, opvallende bieren. Met mate en maten.

 • Stuk 4: 40 km Locatie: Naar Sint-Bernardus

  Na de streek van Vleteren fietsen we over Poperinge naar Watou voor een bezoek aan de brouwerij van St.-Bernardus.

 • Stuk 5: km 50 Locatie: Een Heuvellands streekcafeetje

  Op de terugweg hoort een bezoek aan zo’n typisch volkscafeetje in Heuvelland er natuurlijk bij.

 • Stuk 6: km 60 Locatie: Terug in Ieper

  Een volle dag ‘bier-Xperience’ betekent dus een fietstocht van om en bij de 60 km. Varianten mogelijk.

 • Einde

  Geniet na van een lekker drankje of versnapering in onze fietsbar, in het historisch centrum van Ieper!
Extra informatie

 • Bierproeverij

Andere fietstochten

Zomerprogramma 2020 - pakket 1: kies uit 3 meerdaagse fietsvakanties op vaste vertrekdata! Koersfiets/Mountainbike/Gravelfiets of sportieve e-bike

Meerdaags

Geniet van georganiseerde fietsvakantie in de Westhoek met opties Noord-Frankrijk & Vlaamse Ardennen! Deze zomer - door COVID 19 nog steeds onder enig voorbehoud - kun je inschrijven voor 3 types fietsmeerdaagses, telkens met Ieper en de Westhoek als uitdagende uitvalsbasis. Hier vind je alles over de koersfietsmeerdaagse met focus op Gent-Wevelgem, Parijs-Roubaix en snuifje Ronde van Vlaanderen!
Vermeld bij uw inschrijving welk sportief tempo uw voorkeur wegdraagt (voor de groepsindeling). Er zijn 2 keuzes: 28-32 km/u (in groep) of 24-26 km/u. Dit zijn louter richtsnelheden voor wie de wegfiets gewoon is. Bij MTB- en off-roadarrangementen wordt tempo natuurlijk aangepast.

 • 360km
 • 3-5 juli /24-25 juli/ 7-9 augustus/ 14-16 augustus/21-23 augustus
 • maximaal 12 tot 15 deelnemers per begeleide groep (ervaren en geoefende fietsbegeleiders)
 • bevoorradingen onderweg
 • logeertips voor verblijf (2 of 3 nachten) in half pension
Meer info

Bier- en fietstour - 4u

Halve dag

Is dit geen geslaagde combinatie? Fietsen en proeven van de allerbeste Belgische bieren? Als het drinken met mate gebeurt, dan is dit een uitstekend idee! Tussen Ieper en de Abdij van Sint-Sixtus bijvoorbeeld, al zijn er nog andere interessante bevoorradingslocaties, in overleg met u uit te dokteren. Een tussenstop in zo’n typische dorpsherberg, soms zelfs over de ‘Schreve’ (grens met Frankrijk).

 • 30km
 • Trappist & streekbieren
 • Starten uit Ieper
Meer info