Groepsformule en topbeleving: kies voor wijn- en bierdegustaties

Westhoek - Volledige dag

 • 40km
 • Proeven en beleven in groep

Welke groepsformules zijn op praktisch vlak mogelijk? Gedekte tafel? Brengen van fietsen naar uw vakantiehuis? Met of zonder gids? Wat zijn de prijzen? Hier niet zozeer een 'detailprogramma' maar even overlopen wat er zoal kan als je kiest voor 'proeven van de Westhoek' in al zijn heerlijke facetten!

Wie kiest voor de gedekte tafel-formule mét hapjes en drankjes die zeer streekgebonden zijn, komt met een groep tussen de 8 à 12 personen. Maximaal 20 personen om het allemaal een beetje haalbaar én organiseerbaar te houden zo’n picknick te velde.

Kostprijs per persoon houden we op 12 EUR (met onze gidsbegeleiding). Een picknick-formule zonder gidsbegeleiding doen we in principe niet, tenzij voor een logische meerprijs en minstens 10 personen, die evenwel nog democratisch is voor wat men krijgt.

We raden aan om tot Ieper zelf te komen met de groep als je een passend belevingsprogramma wil krijgen dat bv. ook langs gaat op een echt wijndomein. Dit laatste kan door ons worden geboekt en dan krijg je rondleiding en proeverij aangeboden. Vanuit Ieper hebben we 3 keuzes:

 • Wijngoed Monteberg (nabij Kemmelberg)
 • Entre Deux Monts (Rodeberg)
 • Zilverkruys (Boezinge)

Dit is zeker combineerbaar met de picknickformule (met daar dan voor de liefhebbers en mits we een beetje de voorkeuren en smaken vooraf mogen kennen ook gepaste streekbieren, zodat het niet enkel ‘wijn-degustatie’ wordt).

Wil je toch vanuit uw eigen vakantiewoning vertrekken en ligt die nogal ver van genoemde domeinen? Dan kies je beter een eigen traject en doe je wat volkscafés aan onderweg. Bij dit laatste kunnen we best helpen en bv. een GPS-route aanbieden voor 20 EUR meerprijs boven op de fietsen.

Fietsen leveren aan uw vakantiehuis kan: huurprijs van de fietsen + een transfer (heenrit) kost a rato van 2 EUR/km tussen ons fietsdepot en de gevraagde lokatie (1 transfer = max. 14 fietsen per keer).

Willen jullie de fietsen het hele weekend bijhouden? Dat kan. We leveren ze dan misschien al op vrijdagavond en komen ze de zondagavond (of voor uw vertrek) weer ophalen. 1 dag of 2 dagen de fietsen houden is een andere dagprijs. Tweede dag worden gewone fietsen 2 EUR goedkoper en E-bikes 5 EUR goedkoper. Basisprijs klassieke fietsen aan groepstarief is 14 EUR. E-bikes altijd op 27 EUR voor 1ste dag.

 

Afrekenen kan bij voorkeur bij aflevering (cash) of in geval van begeleide dagtour na afloop van het hele programma (met ikzelf die als gids optreed dan af te handelen). Een begeleide halve dagtour (max. 4 uur) komt op 130 EUR voor de gidsbegeleiding. Indien langer gewenst (volle dag of 7-8 uur onderweg zijn incl. alle stops en proeverijen) zou het 240 EUR bedragen. Mogelijk is eerste optie wel te verkiezen voor een groep die vooral komt om te genieten (en als het een uurtje uitloopt stijgt de prijs niet mee omhoog).

 

Zo, dit is een zo ruim mogelijke beschrijving van wat we voor u kunnen betekenen. Laat gerust uw voorkeuren kennen, zodat we het programma in een gewenste plooi kunnen gieten?

 

 • Locatie: Ga voor maximale groepsbeleving

   

 • Einde

  Geniet na van een lekker drankje of versnapering in onze fietsbar, in het historisch centrum van Ieper!
Extra informatie

 • Self-Guided tour beschikbaar
 • Bierproeverij
 • Wijnproeverij
 • Lunchpakket mogelijk

Andere fietstochten

Bier- en fietstour volle dag

Volledige dag

Is dit geen geslaagde combinatie? Fietsen en proeven van de allerbeste Belgische bieren? Als het drinken met mate gebeurt, dan is dit een uitstekend idee! Tussen Ieper en de Abdij van Sint-Sixtus bijvoorbeeld, al zijn er nog andere interessante bevoorradingslocaties, in overleg met u uit te dokteren. Een tussenstop in zo’n typische dorpsherberg, soms zelfs over de ‘Schreve’ (grens met Frankrijk).

 • 60km
 • Trappist & streekbieren
 • Starten uit Ieper of Poperinge
Meer info

Onze meerdaagse fietstours


Notice: Trying to get property of non-object in /home/biking1q/public_html/wp-content/themes/theme/page-parts/tours/tour-item-alt.php on line 7

In dit overzicht vind je een greep uit onze meerdaagse fietsarrangementen. Intussen is er ook een 6-daagse van Brussel over Flanders Fields (Ieper) naar Parijs en dit samen met gids-partner Carl Ooghe die dit programma vakkundig heeft uitgewerkt. Voor de meeste meerdaagse formules proberen we toch altijd wel in en rond Ieper en het boeiende Heuvelland/Frans-Vlaamse landschap te focussen. De link met de Eerste Wereldoorlog is nooit ver weg, en Biking Box heeft nu eenmaal zijn uitvalsbasis aan de beroemde Menenpoort, tevens startplaats van de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Ook de kust is desgewenst niet ver weg...

 • km
 • Meerdaagse arrangementen
 • Koersfiets of gravelbike kan worden aangeraden
Meer info

Groepsformule en topbeleving: kies voor wijn- en bierdegustaties

Volledige dag

Welke groepsformules zijn op praktisch vlak mogelijk? Gedekte tafel? Brengen van fietsen naar uw vakantiehuis? Met of zonder gids? Wat zijn de prijzen? Hier niet zozeer een 'detailprogramma' maar even overlopen wat er zoal kan als je kiest voor 'proeven van de Westhoek' in al zijn heerlijke facetten!

 • 40km
 • Proeven en beleven in groep
Meer info