Fotoreportage Biking Box fietsbelevingscenter: een zomer vol ontwikkelingen

Thursday, September 19, 2019

Fotoreportage Biking Box fietsbelevingscenter: een zomer vol ontwikkelingen

De Biking Bar is na 4 maanden open al uitgegroeid tot een begrip in Ieper. Het fietsbelevingscenter van Biking Box in de beroemde Menenstraat combineert gezelligheid met koers- en sportsfeer. Toeristen, wielerfanaten, maar ook 'locals' vinden er elkaar aan de toog of aan een tafeltje binnen of buiten op het voorterras of in de 'Wipers Velodrome-tuin'. Met Randy Dury staat sinds september ook een 'topper' achter de bar.

Samen met tweelingbroer Rudy baatte Randy bijna 20 jaar een volkscafé uit dat tot de beste zaken van Ieper behoorde. Bikingbox Cycletours is trots dat we voor dit onmisbare deel van het Biking Bar-gebeuren deze ervaren en joviale stielman konden binnenhalen. Het laat ons toe om verder te focussen op de rest en tevens evenzeer essentie van het ‘fietsbelevingscenter’. De Biking Shop komt er immers aan. De ‘virtual reality’-fiets met het oorlogsverhaal van ex-Ronde van Vlaanderenwinnaar Paul Deman kun je er nu ‘live’ beleven op de retrofiets. En er zit nog zoveel meer in de pipeline. Niet in het minst de vele nieuwe ‘outdoor’-fietsarrangementen voor het seizoen 2020.

Geniet alvast van deze fotoreportage: barman Randy, vooraanzicht nieuw terras, de virtual reality beleving op de retrofiets in 3D, ambiance tijdens de koers of voetbal op onze 3 grote TV-schermen, prachtige decoratieve elementen in de Biking Bar, verbroederingsfoto’s voor de fiets van Freddy Maertens, die overigens zelf al op bezoek kwam, de impressionante foto van Merckx, Maertens en Verbeeck op de besneeuwde Kemmelberg tijdens Gent-Wevelgem 1975, een gezellige tafel die uitnodigt om – waarom niet – de hele Biking Bar als groep af te huren voor privé-feestjes, letterlijk een voorsmaakje van de Biking Box-Shop (gedroogd fruit van Adya is slechts één van de toffe producten, zowel voor de actieve fietser als om in Biking-cadeau-Box mee te nemen, gezelligheid troef in de Wipers Velodrome Garden (tuinterras), de fietsparking, het ‘fiets’-toilet en tot slot een zoveelste groepsfoto tijdens een teambuilding-uitstap voor de Menenpoort. Make PEACE, not war, ook dat wordt het adagium in de Biking Box-fietsbar, maar daarover later meer!