Biking Bar laat je ontdekken, ontspannen, genieten en leren van de rijke fiets- en biercultuur,
zo eigen aan België en de Westhoek

BIKING BOX: kom, ontdek en proef de unieke fiets- en biercultuur van België en de Westhoek!

Trek er op uit met BIKING BOX: start- en finish (après-bike). Geen betere start (en finish) dan vanuit de Biking Bar, hét fietsbelevingscenter met alles d’er op en d’er aan op dé toplocatie in Ieper: Menenstraat 15 tussen Menenpoort en Grote Markt. Perfecte uitvalsbasis voor een geslaagde fietstocht, met gidsbegeleiding of self-guided. Teambuildings en originele ontdekkingstochten. BIKING BOX? Dat is zoveel meer dan een fiets huren…

Biking Box is ontstaan uit het brein van voormalig wielerjournalist en publicist Kurt Titeca, bovendien ook meer dan 20 jaar lang organisator van de bij mountainbikers én cyclosportievelingen zeer gewaardeerde LCMT-meerdaagse. Als begeleider en historisch onderlegde fietsgids bouwde hij sinds 2014 gestaag aan het dubbele belevingsconcept. Sinds vijf jaar kun je nu immers ook zonder fietshonger terecht in de Biking Bar. Fietsbelevingscafé, sportsbar met uiteraard een wielerdecor om van te smullen. De iconische foto van Gent-Wevelgem 1975, met Merckx, Maertens en Verbeeck op de besneeuwde afdaling van de Kemmelberg spreekt wat dat betreft boekdelen. Over de vermaledijde corona-jaren heen slaagde Biking Box Cycletours (bedrijfsnaam)  er in om niet alleen overeind te blijven, maar zeker na de gesmaakte renovatiewerken aan het statige gebouw uit te groeien tot een niet te missen stopplaats. Toerist van ver of dichtbij verbroederen er even goed met lokale stamgasten over alle generaties heen. Op vrijdag is het intussen gemeengoed dat het jonge studentenvolk de Biking Bar gedurende een paar uurtjes ‘inneemt’. Om dan vlot te schakelen naar een iets rijper publiek later op de avond.

De huurfietsen (w.o. ruim 20 electrische en tevens een aantal koers- en gravelfietsen) staan in het atelier achteraan en in een speciaal daartoe gebouwde fietsenstalling. De ruime stadstuin achteraan is een verrassende ontdekking: inclusief een authentieke en overdekte buitenbar ademt de plek overdag een bijzonder aangename rust uit. Ook hier voel je de ziel van de koers: een ‘velodroom-vorm’ en verder ook banners van oude wielerhelden, net zoals je die banners (geschilderd door Moorsledenaar Filip Cardoen, bekend van Oden aan Wielergoden) eveneens binnen aantreft. Het doet wel wat, een koffie of streekbier te drinken met de guitige blik van Mathieu Van der Poel of Remco Evenepoel op je gericht. Discussiëren over de koers, maar ongetwijfelf ook over de wereldactualiteit en de onzin van ‘oorlogen’ (Ieper, Vredesstad en de Menenpoort vlakbij), ouwehoeren over voetbal (een van de weinige plaatsen in Ieper waar je nog live-matchen kunt volgen)… Kortom, of je nu voor of na de Last Post passeert, er is altijd wel één goede reden om even binnen te wippen … en te blijven plakken.

Tijdens het fietsverhuur-seizoen valt vooral in de voormiddag de drukte op daar midden in de Menenstraat. Hordes toeristen (of scholen) hebben dit fietsadres opgeslagen in hun smartphone. Na een deskundige technische en ook wat geografische uitleg kun je zo de boer op voor een heerlijk dagje Westhoek, ook wel Flanders Fields genoemd.

Maak van de Biking Bar in Ieper ook jouw vaste stopplaats of eindstation! Neem nu al kijkje op de Biking Bar DRANK- en HAPJESKAART klik hier

Fiets shop en atelier

Ontdek onze Biking Shop! Toffe producten uit de fietsbranche of als geschenkidee! Het gamma breidt zich uit: van fietsmateriaal (pech onderweg, regenjasje vergeten of andere kleine aankoop?), de unieke collectie Poppyshirt-wielerkledij (made by Bio-Racer), de collectie ‘Flandriens’ of miniatuur-rennertjes, het Belgische WK-shirt…

Een fantastisch gamma aan ‘koersbieren’, talrijke fietsproducten, de Poppyshirt op kop maar ook andere gadgets (miniatuur-rennertjes)etc… zijn er te koop. Verder beschikt ons fiets-atelier over een electrisch ophangsysteem. Zo kun je makkelijk aan je fiets sleutelen. Op gepaste tijden zal een fietsmecanicien aanwezig zijn om aan fietsen te sleutelen. Ook andere fietskledij, gadgets zoals de Flandrien-miniatuurrennertjes en uniek bedrukte bidons, kom eens langs en snuister mee in de Biking Box-Shop! Binnenkort kun je op afspraak uw fiets laten herstellen terwijl u van een drankje geniet! Nu al kun je zelf aan de slag in ons atelier als het om kleine reparaties gaat?

Fiets parking

Geniet vooral zorgeloos in de Biking Bar. Laat uw fiets niet voor de deur staan!

In de Biking Bar-fietsparking staat uw geliefde tweewieler veilig achter slot en grendel, tot u happy en voldaan, weer vertrekt!

Biking Bar Events

New Year's Eve in the Biking Bar

31/12/2023

Biking Bar is op 31/12  open vanaf 18u00. De hele avond genieten van leuke muziek, véél sfeer, misschien een dansje?

Feestelijk gebeuren waarin volgend menu op u wacht:

  • Aperitief maison: Picon maison of apérol of cava
  • Uitgebreid Koud buffet van gerookte zalm – zalm bellevue – heilbot – tomaat garnaal – scampi – kippenboutje – gerookte ham – gekookte ham – gebakken rosbief – gebakken varkensfilet – salami – kippenwit met tuinkruiden

Alles rijkelijk vergezeld van groentjes en aardappeltjes….

  • Drankpakket: wijn (wit, rosé of rood), keuze uit een aantal bieren, frisdrank en water (we werken met drankbonnen). We opteren voor een beperkt assortiment aan niet al te sterke bieren, maar u kan tijdens het feest uiteraard ter plaatse ook iets anders bekomen aan de bar!
  • Koffie en Dame Blanche of Irish Coffee
  • Glaasje cava om middernacht!

En dit voor de democratische prijs van slechts €100 p.p. ! Bij droog weer start u misschien met een (nog niet inbegrepen) ‘jenevertje’ in de stemmige Winter-buiten-Bar?

We beperken het aantal inschrijvingen tot maximaal 50 personen.

Schrijf je tegen 22 December e.k. in via deze link. Alles gebeurt vervolgens via online betaling.

 

Schrijf je in voor dit evenement