FAQ

In geval van zeer slecht weer regelen wij aangepast vervoer of kijken we voor een alternatief ‘wandelprogramma’. Ook hier geldt natuurlijk de regel: tijdig voorzien en goede afspraken maken. Wij beschouwen het als onze taak om dit alles te coördineren en u van alle wijzigingen tijdig op de hoogte te brengen. Een alternatief inhoudelijk programma kan leiden naar meer indoor activiteiten: musea, brouwerijen… Uiteraard proberen wij bij voorkeur altijd maximaal ons fietsprogramma te realiseren. Maar over het weer hebben wij geen zeggenschap. Bespreek dit zo nodig zorgvuldig met ons bij de voorbereiding van uw trip!

Dit kan héél snel dankzij onze ruime ervaring en expertise. Inhoudelijke accenten op basis van afkomst/leeftijd en dergelijke of zeker in geval van buitenlandse bezoekers naar hun land gelinkte aspecten (zeker m.b.t. Wereldoorlog I) leiden tot aangepaste fietsroutes. We vertrekken wel doorgaans vanuit het aanbod dat u op deze website vindt om iets persoonlijks uit te werken. Ofwel geeft u ons zelf een aantal richtlijnen mee, van waaruit wij een volledig nieuwe tocht kunnen ontwerpen.

Wanneer u ons boekt – meestal gebeurt dit online – geldt de e-mail correspondentie als bewijs. Wij gaan er van uit dat u opdaagt op plaats en tijd van afspraak. Facturatie op basis van vooraf overeengekomen prijs is dan ook een logisch gevolg mocht de klant niet afkomen. Annuleren kan tot 48 u op voorhand en via e-mail, zonder kosten in geval van ‘private tour’ (max. 4-6 personen). Vanaf 7 personen beschouwen wij dit als een groepstour en wordt altijd 100% gefactureerd indien annulatie volgt NA gemaild akkoord van klantzijde. Het verplaatsen van een reeds geboekte datum op vraag van een klant kan enkel kosteloos indien zulks past binnen de boekingen van Biking BOX Cycletours.

• een op maat uitgwerkte fietstour; afstanden, tijdsbestek en eventuele lastigheidsgraad worden in overleg bepaald voordat we het programma vastleggen. Onze vaste routes en programma’s (op deze website) zijn uiteraard altijd mogelijk, maar gelden evengoed als oriënterende voorbeelden.
• professionele én vriendelijke begeleiding, waarbij wij al uw specifieke noden en verlangens voor een geslaagde dag trachten na te komen.
• fietsverhuur-service (indien u uw eigen fietsen niet meebrengt uiteraard) + eventueel transport naar uw verblijf in de omgeving (zie de verplaatsingskost aan 1€/km)
• eten en drinken onderweg: niet inbegrepen in de prijs, maar wel vrijblijvend door ons aangeboden.
– geschikte lunch-stop, waar u in een couleur locale sfeer kunt genieten van de lekkere dingen die de streek te bieden heeft.
– een lunch-pakket met streekproducten door ons klaar gemaakt en onderweg aangeboden. In volle natuur picknicken, het kan zalig zijn, zeker als deze picknick ook een heerlijk, gekoeld streekbier of wijntje omvat! Vraag naar onze picknick-formules. Ook bij ‘self-guided’ tours mogelijk.
• bagage transfers (meerdaagse arrangementen)
• bezemwagen-assistentie (vooral bij grotere groepen is een volgwagen soms wenselijk). De fietsgids heeft zelf reparatiemateriaal bij voor kleine pechverhelping.
• wij kunnen helpen bij het zoeken naar geschikt logement of het reserveren van een heerlijk restaurantje voor ’s avonds!

Dat kan, dankzij door ons verhuurbare GPS-toestellen. Met gebruik van de huurfiets kost dit slechts 20€/dag (+10€ volgende dagen), inclusief het reeds klaarzetten van de routes en eventueel meegeven van een geprinte kaartversie.

Dit is niet onze hoofdactiviteit, maar puttend uit onze kennis van alle mogelijke MTB-paadjes, zijn afgeleide wandelingen zeker mogelijk (zie www.walkingbox.be) en hebben wij ook hier al diverse klanten mogen tevreden stellen. Wij hebben begeleide (en self-guided) dagwandelingen van 5 tot 25 km. Ook hier is een meerdaags wandelprogramma mogelijk.

Verder: een city-walk in en rond historisch Ieper.

Wandelingen worden thematisch uitgewerkt, bij voorkeur met een ‘Gedekte Tafel’ onderweg en/of ‘Bourgondisch’ moment in een streekeigen etablissement. Eventueel regelen we vooraf toegangstickets voor bepaalde musea, waar wij u eveneens van dienst zijn voor het ‘verhaal’ achter de voorwerpen of expo.