Nieuws

Biking Box Fietsbelevingscenter “Biking Bar” start met leuke webwinkel in afwachting van heropening na corona-ellende


Biking Box Cycletours bouwt ook in deze harde corona-tijd verder aan de toekomst. Natuurlijk is dit seizoen grotendeels om zeep. We wachten nog altijd op toestemming om terug fietsen te mogen verhuren (niet voor 8 juni, dat is al zeker). En op welke - haalbare - wijze dit eventueel weer mogelijk wordt. Ook het fietscafé ligt nog altijd plat. En het geplande verhuren van nieuwe topkoersfietsen werd voorlopig uitgesteld. Maar voor de rest proberen we zo goed als maar kan vooruit te kijken. Er komt een expo rond de laatste West-Vlaamse winnaar van Gent-Wevelgem, Nico Mattan (winst in 2005). Als Gent-Wevelgem toch nog verreden wordt dit jaar (11 oktober is nieuwe datum) willen we de MATTAN-EXPO zo snel mogelijk klaar hebben en de deuren van de Biking Bar hiervoor openzetten. Ook qua zomerprogramma zitten we desondanks niet stil. We brengen een boeiend nieuw aanbod rond 'Fietsen & Varen in De Westhoek', nieuwe thematische tochten (ook op GPS en met gebruik van onze nieuwe APP op uw telefoon downloadbaar) en een prachtige sportieve 3-daagse voor zowel koersfietsrijders als mountainbikers (programma al deels gepubliceerd op deze website). Mocht het dit jaar toch niet 'mogen' van de overheid, dan is dit al klaar richting nieuw seizoen.

Lees verder


In Coronatijden en lockdown kan Biking Box u helaas niet zoals in andere jaren van dienst zijn. In afwachting dat het leven én toerisme ooit weer normaal wordt en we u ook weer als kundige fietsgids op sleeptouw mogen nemen schenken we u onze zelf ontworpen, gratis downloadbare zomerPROMO-tour !
De route werd op RouteYou opgeladen. U krijgt een originele en bovenal heerlijke zomertoer van 50 km langs soms verrassende paden. Voor iedereen toegankelijk, maar ook weer niet té easy, want toch goed voor 350 hoogtemeters. Glooiende stukken wisselen af met vlakke jaagpaden langs het water.

Lees verder

Biking Bar, 1ste verjaardag: feestelijke plannen met de start van Gent-Wevelgem gekelderd door ‘corona’-crisis


Luttele dagen voor Gent-Wevelgem, onze 1ste verjaardag, jawel exact 12 maanden na historische stunt-opening 'Biking Bar! Normaal zou hier een wervend en vlammend artikel komen. Vol primeurs, nieuwigheden, een top-programma voor het weekend van 28-29 maart met de start van Gent-Wevelgem vanuit Ieper, letterlijk voor de deur van het Biking BOX-fietsbelevingscenter... En toen kwam 'corona'...

Lees verder

1ste Winter Quiz in de Biking Bar op 7 februari 2020


Kom en kwis mee! Tien teams van 3 vullen de Biking Bar en quizmaster Diederik Vandenbilcke legt ze het vuur aan de schenen! Nog 2 plaatsen vrij! Be fast! Slechts 15€ per quiz-team. En maak ook kennis met Elke Cardinael, vaste Biking Bar-lady op vrijdagavond voortaan!

Lees verder

Biking Box-fietsbar met NIEUW voorterras, virtual reality-fietsen op komst


De Biking Bar als oase van rust voor het fietsbelevingscenter dat Biking Box intussen is geworden heeft nu ook een heus voor-terras! Zie hier de beelden tijdens de montage ervan. Kort voordien kwam Freddy Maertens, 2-voudig wereldkampioen wielrennen en 3-voudig winnaar van de Groene Trui in de Tour de France intussen officieel zijn 'ambassadeurschap' inhuldigen. Dit viel samen met onze meerdaagse 'Belgian Cycling Classics' die we voor 20 Nieuw-Zeelandse en Australische fietstoeristen op het getouw zetten. Zij hadden een 'meet and greet' met de wielerlegende tijdens een gezellig onderonsje in de Biking Bar!

Lees verder

Biking Box verwerft het Q label!


Biking Box Cycletours heeft het Q Label verworven bij Westtoer. Met dit kwaliteitslabel onderstreept Westtoer dat je bij Biking Box aan het goede adres bent als het gaat om kwalitatief hoogstaande service inzake fietsverhuur, fietsbegeleide tours en het uitwerken van complete fietsarrangementen inclusief teambuildings en meerdaagse fietsvakanties (tot over de 'Schreve', want ook in Noord-Frankrijk actief).

Lees verder

Met Biking Box naar de ‘kleibeeldjes’ in Niemandsland


Een nieuwe lente, een nieuw seizoen, een nieuwe eye-catcher... Dat wordt deze tocht naar de 'Kleibeeldjes' zeker dit jaar. Ofschoon we al jaren langs dit stukje Niemandsland aan the Bluff passeren op onze tochten rond de Groote Oorlog, zal er dit jaar nog meer vraag zijn naar deze sowieso al unieke tocht. Nergens ter wereld vind je op zo'n geconcentreerde plaats zoveel historie, zoveel landschappelijk schoon in combinatie met zoveel verhalen. Nu het kunstproject Coming World Remember Me geopend is, wordt deze tour nog onvergetelijker. Om niet te zeggen, niet te missen! 600.000 bleeldjes gemaakt van Westhoek- én Duitse klei, beelden evenveel dodelijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog in België uit. Maar er is ook een boodschap van HOOP! De 40.000 'kinderbeeldjes' die uit het grote EI stromen. Een wens om nooit meer zo'n slachtpartijen te moeten meemaken. Een duidelijke boodschap over de geschiedenis heen. Tijdens deze tocht wordt hij voelbaarder dan ooit.

Lees verder

Vimy Ridge & Artois Bike Xperience Tour


Een schitterende fietservaring, niet te evenaren met gelijk welke auto of bus! Want we gaan deels onverhard op pad: langs weidepaden en heerlijke bos-single tracks. Een beetje technisch als je wil, maar even goed passen we ons aan en houden we het eenvoudig. Ja, zelfs met de gewone fiets te doen, al moeten we dan hier en daar wel een kleine omweg maken in plaats van nu dwars door de bosheuvel van Notre Dame de la Lorette te laveren. Het vreselijke oorlogsverhaal van winter 1914-15 en het voorjaar (9 mei) 1915 komt hier opnieuw tot leven. En toch combineren we deze geladen geschiedenis met echt fietsplezier en een heerlijke, nu o zo vredige natuurpracht.

Lees verder

Met Biking Box naar Polygoon Wood (26/9 herdenking)


Impressionant! Polygoon Wood & the Australian Remembrance, gepland voor komende dinsdag. Wij kwamen er gisteren al voorbij met onze fietsgasten uit Australië ?) en maakten er kennis met de Australische TV-crew,druk bezig met de voorbereiding voor 26 Sep 5.30 am.

Lees verder