Nieuws


Fietsverhuur kan zeven dagen op zeven. Enkel de zondag pas vanaf 9u00 op te halen en de zondag over de middag is het afhaalcenter in de Menenstraat (kranten- en souvenirshop 't Iepertje) doorgaans even dicht tussen 12u en 13u30.

Lees verder

Biking Box verwerft het Q label!


Biking Box Cycletours heeft het Q Label verworven bij Westtoer. Met dit kwaliteitslabel onderstreept Westtoer dat je bij Biking Box aan het goede adres bent als het gaat om kwalitatief hoogstaande service inzake fietsverhuur, fietsbegeleide tours en het uitwerken van complete fietsarrangementen inclusief teambuildings en meerdaagse fietsvakanties (tot over de 'Schreve', want ook in Noord-Frankrijk actief).

Lees verder

Met Biking Box naar de ‘kleibeeldjes’ in Niemandsland


Een nieuwe lente, een nieuw seizoen, een nieuwe eye-catcher... Dat wordt deze tocht naar de 'Kleibeeldjes' zeker dit jaar. Ofschoon we al jaren langs dit stukje Niemandsland aan the Bluff passeren op onze tochten rond de Groote Oorlog, zal er dit jaar nog meer vraag zijn naar deze sowieso al unieke tocht. Nergens ter wereld vind je op zo'n geconcentreerde plaats zoveel historie, zoveel landschappelijk schoon in combinatie met zoveel verhalen. Nu het kunstproject Coming World Remember Me geopend is, wordt deze tour nog onvergetelijker. Om niet te zeggen, niet te missen! 600.000 bleeldjes gemaakt van Westhoek- én Duitse klei, beelden evenveel dodelijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog in België uit. Maar er is ook een boodschap van HOOP! De 40.000 'kinderbeeldjes' die uit het grote EI stromen. Een wens om nooit meer zo'n slachtpartijen te moeten meemaken. Een duidelijke boodschap over de geschiedenis heen. Tijdens deze tocht wordt hij voelbaarder dan ooit.

Lees verder

Klaar voor een nieuw seizoen!


Februari en koude vriestemperaturen, maar intussen zijn de fietsen van Biking Box alweer op pad! Sint-Carolus uit Sint-Niklaas kwam als eerste school het nieuwe seizoen openen. En vrijdag trokken we met de dames van Kiwanis Brugge op pad voor een zonnige maar ijsgekoelde tocht richting Palingbeek.

Lees verder

Vimy Ridge & Artois Bike Xperience Tour


Een schitterende fietservaring, niet te evenaren met gelijk welke auto of bus! Want we gaan deels onverhard op pad: langs weidepaden en heerlijke bos-single tracks. Een beetje technisch als je wil, maar even goed passen we ons aan en houden we het eenvoudig. Ja, zelfs met de gewone fiets te doen, al moeten we dan hier en daar wel een kleine omweg maken in plaats van nu dwars door de bosheuvel van Notre Dame de la Lorette te laveren. Het vreselijke oorlogsverhaal van winter 1914-15 en het voorjaar (9 mei) 1915 komt hier opnieuw tot leven. En toch combineren we deze geladen geschiedenis met echt fietsplezier en een heerlijke, nu o zo vredige natuurpracht.

Lees verder

Met Biking Box naar Polygoon Wood (26/9 herdenking)


Impressionant! Polygoon Wood & the Australian Remembrance, gepland voor komende dinsdag. Wij kwamen er gisteren al voorbij met onze fietsgasten uit Australië 😉) en maakten er kennis met de Australische TV-crew,druk bezig met de voorbereiding voor 26 Sep 5.30 am.

Lees verder

Nieuwe high-tech E-bikes op komst! Kingo Biking Box-fietsen


Biking Box Cycletours breidt het gamma elektrische fietsen uit! Naast onze 6 bestaande E-bikes komen er nu 2 KINGO-elektrische fietsen bij. Midden-aandrijving, maar vooral: er wordt een nieuwe revolutionaire technologie toegevoegd! Verhuurprijs: 30 EUR/Kingo Bike.

Lees verder

Nu al in je agenda! 30 juli onze Passchendale Special!


Op 31 juli 1917 ontstak de hevigste oorlogsstorm die de Westhoek ooit moest doorstaan: het begin van de Slag om Passendale, de Derde Slag bij Ieper. Ter gelegenheid van die 100ste verjaardag werken wij over 2 (mogelijk 3) dagen speciale fietsarrangementen voor groepen van maximaal 15 personen uit. Contacteer ons nu al als je erbij wilt zijn die dagen!

Lees verder

A remarkable Last Post Ceremony with Colgate University on Thursday June 1st ’17


Wat een ervaring voor deze 18 students en hun 4 professoren, deze Flanders Fields-tour. Maakte deel uit van een twee weken durende Europese ontdekkingsreis, met nadien ook nog Berlijn en St.-Petersburg. Bewustwording en verruiming van de Amerikaanse jonge geesten, met dank aan mecenas/sponsor, de heer mr. Bentson die het hele project voor deze Universiteit uit New York heeft gesteund. Vanzelfsprekend ook heel veel dank aan Nancy en Jonathan, twee initiatiefnemers die vorig jaar al eerder 4 dagen met gids Kurt Titeca van Biking Box Cycletours op pad waren en toen op slag zeiden: "We should add THIS to the program!" Ze hielden woord en het werd inderdaad een onvergetelijke meerdaagse in 'Flanders', die eindigde met een zeer boeiende uitwisseling aan ideeën, presentaties en visies!

Lees verder

Fietsen in de Westhoek: Kom toch were!


De Westhoek, grenzeloos genieten. Ziedaar de slogan van Westtoer. Met Biking Box Cycletours onderschrijven we dit volledi. Bekijk de fotocompositie: deels beelden (c) uit het Westtoer-promotiefilmpje (met prachtige muziek van 'De Dolfijntjes') en deels eigen beeldmateriaal.

Lees verder