Biking Box Fietsbelevingscenter "Biking Bar" start met leuke webwinkel in afwachting van heropening na corona-ellende

zaterdag, mei 23, 2020

Biking Box Fietsbelevingscenter "Biking Bar" start met leuke webwinkel in afwachting van heropening na corona-ellende

Biking Box Cycletours bouwt ook in deze harde corona-tijd verder aan de toekomst. Natuurlijk is dit seizoen grotendeels om zeep. We wachten nog altijd op toestemming om terug fietsen te mogen verhuren (niet voor 8 juni, dat is al zeker). En op welke - haalbare - wijze dit eventueel weer mogelijk wordt. Ook het fietscafé ligt nog altijd plat. En het geplande verhuren van nieuwe topkoersfietsen werd voorlopig uitgesteld. Maar voor de rest proberen we zo goed als maar kan vooruit te kijken. Er komt een expo rond de laatste West-Vlaamse winnaar van Gent-Wevelgem, Nico Mattan (winst in 2005). Als Gent-Wevelgem toch nog verreden wordt dit jaar (11 oktober is nieuwe datum) willen we de MATTAN-EXPO zo snel mogelijk klaar hebben en de deuren van de Biking Bar hiervoor openzetten. Ook qua zomerprogramma zitten we desondanks niet stil. We brengen een boeiend nieuw aanbod rond 'Fietsen & Varen in De Westhoek', nieuwe thematische tochten (ook op GPS en met gebruik van onze nieuwe APP op uw telefoon downloadbaar) en een prachtige sportieve 3-daagse voor zowel koersfietsrijders als mountainbikers (programma al deels gepubliceerd op deze website). Mocht het dit jaar toch niet 'mogen' van de overheid, dan is dit al klaar richting nieuw seizoen.

Dat 2020 een ‘rotjaar’ is voor iedereen die toerisme, evenementen en horeca een warm hart toedraagt is genoegzaam gekend. Ook wij balen. De verhoopte én beoogde doorstart van het Biking BOX Fietsbelevingscenter waar zoveel van verwacht werd na een zeer veelbelovend start-up jaar in ’19 wordt naar 2021 verschoven. Intussen proberen we dit project ‘drijvende’ te houden in de corona-storm. Niet alles valt helaas nog binnen onze eigen controle en we zullen voor een stuk afhankelijk zijn van andere (overheids)-partijen om de Biking Bar zonder verdere averij richting 2021 te loodsen. Datgene waar we zelf voor in kunnen staan gebeurt momenteel echter met volle overgave. Het prachtige buitenterras achteraan, onze Ypres Velodrome-Garden, wordt dezer dagen verder afgewerkt. Met eigen (beperkte) middelen en véél werkkracht. Binnen wordt de Biking Boutique (onze shop) een pareltje om te komen snuisteren. De bookshop is klaar, al blijven we voorlopig zéér voorzichtig met aankopen nieuwe stock. De kledinglijn wordt zeker nog uitgebreid en meer toffe fietsproducten en gadgets zullen onze Giftshop kleuren. Nu al kun je een en ander in onze webwinkel (zie link) bekijken.

Welke heropening, wanneer? E-bikes te koop…

Maar het blijft toch vooral bang afwachten: welke heropening, wanneer? Wordt het nog haalbaar om rendabel herop te starten dit jaar? Welke ‘hinderende’ maatregelen moeten worden gevreesd? Intussen staan onze E-bikes (die nochtans dringend moeten rijden) op stal. Ons eigen team pikt er geregeld eentje uit om de batterij in stand te houden, want langdurig stilstaan is dodelijk voor dergelijke apparatuur. Een van onze partnerbedrijven uit Nederland (zie deze link) verkoopt dit jaar zelfs alle racefietsen om in 2021 met propere lei te herbeginnen. Wijzelf bieden momenteel ook 3 E-bikes aan voor verkoop (onze KINGO-reeks) en dit aan slechts 800 EUR per e-bike (winkelprijs bedroeg 3000 EUR). We doen dit om ons totaalaanbod aan E-bikes verder te standaardiseren qua type batterijen. Interesse? Gebruik het contactformulier! Zodra er weer inkomsten zijn kijken we dan voor nieuwe E-bikes (type Bosch-motor, zoals de laatst aangekochte serie).