Biking Box fietsbelevingscenter, klaar voor een 'veilige' zomer!

donderdag, juli 2, 2020

Biking Box fietsbelevingscenter, klaar voor een 'veilige' zomer!

Biking Box, het fietsbelevingscenter voor de Westhoek heeft ondanks alle corona-ellende de deuren weer wijd open gezet. In de Biking Bar zelf is het opnieuw gezellig toeven. Het aanbod is uitgebreid met naast heerlijke ontbijtformules ook mogelijkheid tot barbecue én tapas met lokale streekproducten. Voorlopig nog alleen op afspraak en voor groepen. De beperkende corona-maatregelen laten niet anders toe, temeer daar de buitenlandse fietstoeristen nog afwezig blijven. We zijn vooral op reservatie in staat om alles uit te werken naar uw wens. Dat geldt zeker ook voor de fietstours! Begeleide tochten waarin we als ervaren fietsgids iedereen mee op sleeptouw nemen, door het landschap maar ook flanerend langs historische verhalen. Waar en wanneer mogelijk wordt er ook letterlijk geproefd van het heerlijke streekeigen. Ofwel tijdens onze Gedekte Tafel (groepsformule vanaf minstens 8 personen). Of nadien in de Biking Bar natuurlijk!

De crisis heeft onze sector natuurlijk zeer zwaar getroffen. Maar we zijn blij en fier dat we mooie vaste deals hebben kunnen sluiten: met de Kazou-zomerkampen en ook met Provincie West-Vlaanderen aan Domein De Blankaart. Fietsen – wandelen -varen in 1 arrangement kun je daar de hele zomer met Biking Box-fietsen doen. Hiervoor hebben we speciaal 14 nieuwe exemplaren aangekocht: met schijfremmen en 21 versnellingen. De vlucht vooruit nemen heet dat dan.
Verder komt er naar september toe een Nico Mattan Expo: de laatste West-Vlaamse winnaar van Gent-Wevelgem (15 jaar geleden) wordt met passende eer bedacht. Gent-Wevelgem vindt gelukkig ook nog plaats, 11 oktober als alternatieve datum. Met de start vlak voor de deuren van onze Biking Bar belooft dit een ‘inhaalmanoeuvre’ à la Mattan te worden voor Biking Box!
Nog meer is op komst: een wielertoeristen-community, een supportersclub van de Gaviria-vrienden… Verder bouwen (letterlijk) aan ons unieke tuinterras, de Ypres Velodrome Garden. En vooral, we gaan zoveel mogelijk met jullie weer de fiets op! In gepaste bubbels en nadien kies je zelf of de après-bike met of zonder bubbels wordt gedegusteerd. Tot binnenkort, deze zomer en het ganse najaar in de Biking Bar en op de fiets met Biking Box!