Biking Box met NIEUW FIETSBELEVINGSCENTER in Menenstraat 15

donderdag, februari 21, 2019

Biking Box met NIEUW FIETSBELEVINGSCENTER in Menenstraat 15

Biking Box bouwt nu aan een eigen TOP-lokatie in een prachtig HERENHUIS MET RUIME STADSTUIN ACHTERAAN in MENENSTRAAT 15

Biking Box Cycletours heeft een bewezen trackrecord aangaande allerlei soorten van georganiseerde fietshappenings, begeleide fietstours, rondleidingen en gidsing.  Alles gebeurt vanuit een passionele gedrevenheid rond het fietsgebeuren en is gericht op recreant en/of competitief ingestelde fietsers en dit zowel nationaal als internationaal.  Kurt Titeca en Renate Drappier, hebben gedurende jaren gewerkt aan dit concept geschraagd op een zowel internationaal als nationaal klandizie specifiek gericht op het verhuren, begeleiden en organiseren van fietstochten in en om In Flanders Fields/ Heuvelland tot een eind daarbuiten. Vanuit dit gegeven groeide in de voorbije jaren de noodzaak om te voorzien in een volwaardig onthaal en nog iets meer…De droom om een echt fietsersparadijs INDOOR te koppelen aan wat er OUTDOOR (omgeving, landschap...) al gebeurt in deze unieke fietsomgeving.

Stap voor stap op weg naar unieke en complete “fietsbeleving” voor Ieper en de Westhoek

Vanuit het nieuwe BIKING BOX FIETSBELEVINGSCENTER IEPER kunnen bezoekers (fietser, fietstoerist uit binnen- en buitenland) ter plaatse betrouwbare toerfietsen huren, maar ook een racefiets en een uitgebreid gamma aan E-bikes! Als fietstoerist kunt u zich bij ons informeren over op maat gemaakte toerprogramma’s, pakketten en talrijke guided of self-guided routes… Vanuit het Biking Box Center is er een rijk palet aan dag én meerdaagse fietstours/-vakanties. Deze lokatie is goed bereikbaar en biedt mede door de prachtige straks aan te leggen terrastuin (onze Wipers Velodrome!) achteraan een stukje heerlijke recreatie.

De fietstoerist zal de mogelijkheid hebben om zich op te frissen (douche-mogelijkheid, proper sanitair voor én na de tocht), enige streekgebonden of sport/fiets-gezonde proeverij te nuttigen (zie ook lokaal bier of wijntje).

Denk aan een lekker dessert of pannenkoek, op maat van de fietstoerist? Een heerlijke koffie hoort daar ook bij. Op termijn breiden we dit aanbod gestaag uit qua food, al koesteren we geen restaurant-ambities.

Wel al meteen beschikbaar: de bike-wash en een superveilige fietsparking. We bieden massage-service via Compex electro-stimulatie in de relaxkamer boven). Er zal voor het winterseizoen voorzien worden in accommodatie voor INDOOR CYCLING met Tacx-rollen en Swift-apps.

Maar ook wie niet zo’n actieve fietser is, vindt er zijn/haar gading. Het ‘Biking’ of wielerthema wordt verder benadrukt door foto’s, decor en attributen uit het wielrennen. Een sfeervolle bar met uitzicht op de prachtige Menenstraat, tussen de Menenpoort en historische Grote Markt, wordt voorzien van drie grote TV-schermen. De koers op televisie, maar ook documentaires en retro-reportages rond het ruime wielerthema brengt letterlijk fietsleven binnen in de brouwerij.

Finaal komt er een geïntegreerde winkel en EXPOSURE-ruimte, bedoeld om de bezoekers kennis te laten maken met producten die passen binnen dit verhaal. Onze fietsmecanicien kan er aan uw fiets sleutelen, terwijl u van een heerlijk streekbiertje of koffie geniet! Het draait allemaal rond beleving en topservice.

Tot slot is er helemaal boven een schitterende zolder, perfect geschikt voor kleine events, indoor-training of meetingruimte voor bedrijven die nadien met de fiets op (begeleide) uitstap gaan. Maar het kan mede door een onvermijdelijk prijskaartje nog even duren alvorens dit gebruiksklaar zal zijn. We krijgen van de eigenaar (OCMW) en Stad Ieper alle steun en vertrouwen om dit project stelselmatig aan te pakken en zo iets terug te geven aan dit stukje stedelijk patrimonium. Maar koken kost letterlijk geld en we zullen de totaliteit van het Biking Box center in fases moeten zien uit te bouwen. Daarom dat we op uw steun hopen om hier een nieuw stukje (wieler)erfgoed toe te voegen aan de Vredesstad maar ook Wielerstad die Ieper al zoveel decennia is.

 

HELP JE MEE OM DIT PROJECT HELEMAAL TE REALISEREN? Dat kan via onze crowdfundingsactie: ga naar deze LINK, bekijk het filmpje

… en ontdek alle beloningen die we koppelen aan uw gift!

We koppelen aan de fondsenwerving een rist hele mooie en concrete beloningen voor wie ons project ondersteunt (u kan er zo al een schitterend arrangement voor uzelf of voor uw bedrijfsgroep mee bekomen). Met deze actie kunnen we misschien wel 2 jaar voorsprong nemen? Los hiervan is er de ambitie om ‘de Biking Box’ open te krijgen in dit voorjaar, wie weet wel al op zaterdag 30 maart, hét Ieperse topwielerweekend rond Gent-Wevelgem, met daags voordien inderdaad een hoogdag voor wielertoeristen? Omdat we het hele project al in de steigers hebben gezet en de huuroverdracht op 19 februari plaatsvindt, willen we straks volop aan de slag gaan. Met uw hulp kunnen we je dus zeker welkom heten vanaf de klassiekers!