Biking Box opent nieuw fietsbelevingscenter

donderdag, februari 21, 2019

Biking Box opent nieuw fietsbelevingscenter

Biking Box bouwt aan top-locatie in een prachtig herenhuis met ruime stadstuin achteraan.

Biking Box Cycletours heeft een bewezen trackrecord aangaande allerlei soorten van georganiseerde fietshappenings, begeleide fietstours, rondleidingen en gidsing.  Alles gebeurt vanuit een passionele gedrevenheid rond het fietsgebeuren en is gericht op recreant en/of competitief ingestelde fietsers en dit zowel nationaal als internationaal.  Kurt Titeca en Renate Drappier, hebben gedurende jaren gewerkt aan dit concept geschraagd op een zowel internationaal als nationaal klandizie specifiek gericht op het verhuren, begeleiden en organiseren van fietstochten in en om In Flanders Fields/ Heuvelland tot een eind daarbuiten. Vanuit dit gegeven groeide in de voorbije jaren de noodzaak om te voorzien in een volwaardig onthaal en nog iets meer…De droom om een echt fietsersparadijs INDOOR te koppelen aan wat er OUTDOOR (omgeving, landschap…) al gebeurt in deze unieke fietsomgeving.

Stap voor stap op weg naar unieke en complete “fietsbeleving” voor Ieper en de Westhoek

Vanuit het nieuwe BIKING BOX FIETSBELEVINGSCENTER IEPER kunnen bezoekers (fietser, fietstoerist uit binnen- en buitenland) ter plaatse betrouwbare toerfietsen huren, maar ook een racefiets en een uitgebreid gamma aan (nieuwe) E-bikes! Als fietstoerist kunt u zich bij ons informeren over op maat gemaakte toerprogramma’s, pakketten en talrijke guided of self-guided routes… Vanuit het Biking Box fietsbelevingscenter open je een rijk palet aan dag én meerdaagse fietstours/-vakanties. Deze locatie is goed bereikbaar en biedt mede door de prachtige straks aan te leggen terrastuin (onze Ypres Velodrome!) achteraan een stukje heerlijke recreatie.

De fietstoerist zal de mogelijkheid hebben om zich op te frissen (douche-mogelijkheid, proper sanitair voor én na de tocht), enige streekgebonden of sport/fiets-gezonde proeverij te nuttigen (zie ook lokaal bier of wijntje).

Denk aan een lekker dessert op maat van de fietstoerist? Een heerlijke koffie hoort daar ook bij. Op termijn breiden we dit aanbod gestaag uit qua food, al koesteren we geen restaurant-ambities.

Wel al meteen beschikbaar: bike-wash en een superveilige fietsparking. We bieden massage-service via Compex electro-stimulatie in de relaxkamer boven. Er zal voor het winterseizoen voorzien worden in accommodatie voor INDOOR CYCLING met Tacx-rollen en Swift-apps.

Maar ook wie niet zo’n actieve fietser is, vindt er zijn/haar gading. Het ‘Biking’ of wielerthema wordt verder benadrukt door foto’s, decor en attributen uit het wielrennen. Een sfeervolle bar met uitzicht op de prachtige Menenstraat, tussen de Menenpoort en historische Grote Markt, beschikt over drie grote TV-schermen. De koers op televisie, maar ook documentaires en retro-reportages rond het ruime wielerthema brengt letterlijk fietsleven binnen in de brouwerij. Of waarom niet live het voetbal bekijken in de avonduren of in volle ‘play-off 1’ ontknoping?

Momenteel werken we ook aan een geïntegreerde winkel en EXPOSURE-ruimte, bedoeld om de bezoekers kennis te laten maken met producten die passen binnen dit verhaal. Aanwezig in de shop: Bio-Racer (fietskledij), Schwalbe (fietsbanden en toebehoren), SKS (fietstoolsetjes, pompjes etc…), Ergotec (alles voor een ergonomische houding), Morgan Blue (onderhoudsproducten en reinigingsmiddelen voor uw fiets, maar ook verzorgingsproducten zoals massage-olie).

Onze fietsmecanicien kan er aan uw fiets sleutelen, terwijl u van een heerlijk streekbiertje of koffie geniet! Het draait allemaal rond beleving en topservice.

Tot slot is er in latere fase nog veel mogelijk op de schitterende zolder, perfect geschikt voor kleine events, indoor-training of meetingruimte voor bedrijven die nadien met de fiets op (begeleide) uitstap gaan. Maar het kan mede door een onvermijdelijk prijskaartje nog even duren alvorens dit gebruiksklaar zal zijn. We krijgen van de eigenaar (OCMW) en Stad Ieper alle steun en vertrouwen om dit project stelselmatig aan te pakken en zo iets terug te geven aan dit stukje stedelijk patrimonium. Maar koken kost letterlijk geld en we zullen de totaliteit van het Biking Box fietsbelevingscenter in fases moeten zien uit te bouwen. Daarom dat we op uw steun hopen om hier een nieuw stukje (wieler)erfgoed toe te voegen aan de Vredesstad maar ook Wielerstad die Ieper al zoveel decennia is.

 

HELP JE MEE OM DIT PROJECT HELEMAAL TE REALISEREN? Dat kan via onze crowdfundingsactie: ga naar deze LINK, bekijk het filmpje

… en ontdek alle beloningen die we koppelen aan uw gift!

Pré-opening geslaagd op 31 maart met Gent-Wevelgem!

We realiseerden intussen de stunt om ‘de Biking Box’ open te krijgen op zondag 31 maart, hét Ieperse topwielerweekend rond Gent-Wevelgem. In de maand april zijn we voor de rest nog beperkt open, omdat er nog wel wat afwerking op de agenda staat. Pas begin mei zal ‘de Biking Box’ op dinsdag (sluitingsdag) na dagelijks open zijn van ’s voormiddags tot rond 20u (Last Post) en op donderdag/vrijdag zelfs tot 23 u!

Op voetbalavonden is er bovendien live-TV (3 grote schermen), maar uiteraard missen we ook geen kilometer ‘koers-op-TV’!

OPENINGSUREN OP DIT MOMENT: zeker open in de weekends en op donderdag- en vrijdagavonden. In de weekdagen beperkt open, vooral op afspraak voor de fietsgroepen. Bij mooi weer ook overdag in de week open. Om de openingsuren in de startfase te volgen kijk je best op onze instagram-account ‘Biking Box’ of de facebookpagina. Wie echter fietsen komt afhalen (na reservatie) zal altijd terecht kunnen in het nieuwe fietsbelevingscenter, Menenstraat 15. Niettemin blijven er ook nog een aantal fietsen staan in onze andere lokatie, ’t Iepertje (kranten- en souvenirshop), aan de overkant van de straat (Menenstraat 12). Maar zeker de ‘guided tours’ kunnen geen betere start of finish kennen dan in onze eigen ‘Biking Bar’!