Over Biking Box

Voormalig wielerjournalist Kurt Titeca (°1968) is samen met “soulmate” en levenspartner Renate Drappier drijvende kracht achter Biking Box Cycletours. Sinds vele jaren organiseren zij grote fietsevenementen zoals de befaamde LCMT. Vanuit de Westhoekregio ontwikkelde Biking Box Cycletours een uitgebreid netwerk aan prachtige dag- en meerdaagse tochten. Deskundig begeleid, met passie én kennis van zaken, beleef je een topervaring.

Passie

Destijds als beloftevol jeugd-wielrenner, later jarenlang als professioneel wielerreporter, finaal toch vooral weer als gepassioneerd fietser ‘for ever’ is geen enkele fietsinteressante plek-met-een-verhaal In Flanders Fields hem vreemd. En de ‘Schreve’ (grens) met Frans-Vlaanderen wordt o zo graag gepasseerd. Le Nord, de Somme, of ‘le Plat Pays’ richting kust en Brugge naar het noorden toe biedt zoveel meer perspectieven bij meerdaagse arrangementen.

De ideale gids

Opleiding ‘erkend tour-leader’ voor Explore Worldwide in United Kingdom. Remembrance Partner ’14-18 & Masterdiploma Communicatiewetenschappen & postgraduaat bedrijfskennis en -communicatie.

Opgegroeid in de “schaduw van de oorlog” (Hill 60!) waren de koers én ’14-18 nooit weg te denken tijdens kind- en jeugdjaren. Een even grote passie voor de grote en kleine geschiedenis, inspireerde tot het unieke fietstoeristische belevingsconcept Biking BOX Cycletours. Een combinatie van diverse passies en ‘skills’: fietsen, boeiend verteller van grote en kleine geschiedenis mét altijd wel een link naar hedendaagse actualiteit plus een geoefend oog voor natuur en de vruchten die het land hier voortbrengt (tijdens het ‘après’-bike gebeuren). MENS SANA IN CORPORE SANO (gezonde geest in een gezond lichtaam) als lijfspreuk, samen met een vleugje levenswijsheid, hier gemakkelijk te plukken langs de met historie overgoten fietstrajecten, het werkt inspirerend als je er samen met ons op uit trekt!

Dat is wat je als toerist uiteraard weet te smaken! B.O.X. staat dan ook voor “Your partner in Best Outside eXperiences”!