Teambuilding & Scholen

Teambuilding voor bedrijven of met de vriendenclub op fietsuitstap

Een respectabel lijstje aan gereputeerde bedrijven uit binnen- én buitenland heeft intussen een dag op de fiets met Biking Box Cycletours weten te appreciëren. In samenwerking met diverse tophotels in Ieper bieden wij zowel overnachtingsaccommodatie als de perfecte omgeving voor bedrijfsseminaries- of businessmeetings. Wij geven vrijblijvend advies voor uw logement en seminarie-locatie. Aansluitend volgt onze unieke outdoor-Xperience. Engels als voertaal? Frans of toch in het Nederlands? No problem!

Wat krijgt u?

 • Halve of volle dag programma’s: voormiddag (volle dag programma) omvat o.m. chocolade proeven en onderweg leer je meer over historisch Ieper en diverse lokale producten & ondernemers of andere creatievelingen met Ieperse background.
 • Seminaries: Bovendien werken wij voortaan ook zelf seminaries uit, zijnde PCM-trainingen met focus op ondernemerschap, conflictbeheersing en hoe als team ieders individuele kwaliteiten maximaal benutten. In samenwerking met dr. Edwin Hantson en dr. Marie-Claire Van de Velde en dit voor zowel 1 als 2-daagse seminaries telkens gekoppeld aan outdoor fietsbeleving.
 • Competitief: Een competitief element gewenst? We delen jullie op in 2 groepen, voorzien van een GPS-toestel. Ga op tocht en vervul de opdrachten onderweg (met tablets). Ofwel per fiets (buiten de stadsmuren), ofwel te voet (binnen de vestingsmuren) en dit gedurende anderhalf uur. Je hebt diverse taken tot een goed einde te brengen: sommigen zijn fysiek, andere meer op basis van intelligentie en mentale kracht. Het collectief samenwerken staat altijd voorop. Welk van beide teams komt met de beste score terug? Een zaak staat niettemin vast: op het einde zijn jullie allemaal winnaars!
 • Genieten: of opteer gewoon voor genieten van een professioneel begeleide fietstour: historische inhoud (WO I of andere) gekoppeld aan een bier- of wijnproefmoment. Om wijzer van terug te keren.
 • Chocolade: nog meer genieten, een toer per fiets waarbij we onderweg ook het lekkers uit de streek proeven, wie weet zelfs helpen bereiden?

Prijzen en arrangementen op aanvraag! Onze referentielijst met bedrijven is op verzoek inkijkbaar.

 

Scholen: een verhaal apart

Ook voor scholen kunnen wij een op maat én financieel haalbaar dag of 1/2 dagprogramma opstellen. De ideale schoolexcursie ! Wij bieden eigen doe-activiteiten en interactieve opdrachten, ter ondersteuning van door leerkrachten uitgewerkte fietsopdrachten. Wij nemen desgewenst als fietsgids de hele klasgroep op sleeptouw. Kies het meest geschikte scenario.

Beleving en doe-ervaring maken het voor onze jongeren zoveel boeiender!

Accenten worden naderhand gelegd. Internationale universiteit of lager/middelbaar onderwijs? Vraag naar onze detailarrangementen, inclusief scherpe prijszetting! Op verzoek geven we ook hier referentielijsten door.

 

Onze aanraders

Bier- en fietstour volle dag

Volledige dag

Is dit geen geslaagde combinatie? Fietsen en proeven van de allerbeste Belgische bieren? Als het drinken met mate gebeurt, dan is dit een uitstekend idee! Tussen Ieper en de Abdij van Sint-Sixtus bijvoorbeeld, al zijn er nog andere interessante bevoorradingslocaties, in overleg met u uit te dokteren. Een tussenstop in zo’n typische dorpsherberg, soms zelfs over de ‘Schreve’ (grens met Frankrijk).

 • 60km
 • Trappist & streekbieren
 • Starten uit Ieper of Poperinge
Meer info

Wijn- en wielererfgoed Tour

Volledige dag

De Westhoek en Heuvelland in het bijzonder biedt sinds twee decennia een groeiend aanbod aan wijngaarden. De wijncultuur uit vroegere tijden herleeft. Wij organiseren een tussenstop op een zorgvuldig geselecteerd wijndomein (kies in Heuvelland tussen Monteberg en Entre Deux Monts). Omdat wijn én wielrenners gemeen hebben koppelen we het rijke wielererfgoed van deze streek aan een goed glas wijn! Ontdek ook het meest noordelijke wijndomein Zilver Cruys letterlijk op het front gelegen (= ander combi-thema)

 • 35km
 • De Koers!
 • Uitbreidbaar voor koersfiets (75 km)
 • Wijn proeven op het Front
Meer info

Volkscafés in uniek fietslandschap

Volledige dag

Ideaal voor kleine self-guided groepjes (gps met correcte route, kaart en beschrijving krijg je van ons mee!)
Zalig fietsen langs glooiende en bosrijke veldwegen. Vanuit Ieper richting 'groene long', doorspekt met toch weer die vele relicten uit het bewogen verleden.

 • 40km
 • Couleur locale
 • Min. 35/max. 58 km
 • WO I-sites mogelijk
Meer info