Teambuilding & Scholen

Teambuilding voor bedrijven of met de vriendenclub op fietsuitstap

Een respectabel lijstje aan gereputeerde bedrijven uit binnen- én buitenland heeft intussen een dag op de fiets met Biking Box Cycletours weten te appreciëren. In samenwerking met diverse tophotels in Ieper bieden wij zowel overnachtingsaccommodatie als de perfecte omgeving voor bedrijfsseminaries- of businessmeetings. Wij geven vrijblijvend advies voor uw logement en seminarie-locatie. Aansluitend volgt onze unieke outdoor-Xperience. Engels als voertaal? Frans of toch in het Nederlands? No problem!

Wat krijgt u?

 • Halve of volle dag programma’s: voormiddag (volle dag programma) omvat o.m. chocolade proeven en onderweg leer je meer over historisch Ieper en diverse lokale producten & ondernemers of andere creatievelingen met Ieperse background.
 • Seminaries: Bovendien werken wij voortaan ook zelf seminaries uit, zijnde PCM-trainingen met focus op ondernemerschap, conflictbeheersing en hoe als team ieders individuele kwaliteiten maximaal benutten. In samenwerking met dr. Edwin Hantson en dr. Marie-Claire Van de Velde en dit voor zowel 1 als 2-daagse seminaries telkens gekoppeld aan outdoor fietsbeleving.
 • Competitief: Een competitief element gewenst? We delen jullie op in 2 groepen, voorzien van een GPS-toestel. Ga op tocht en vervul de opdrachten onderweg (met tablets). Ofwel per fiets (buiten de stadsmuren), ofwel te voet (binnen de vestingsmuren) en dit gedurende anderhalf uur. Je hebt diverse taken tot een goed einde te brengen: sommigen zijn fysiek, andere meer op basis van intelligentie en mentale kracht. Het collectief samenwerken staat altijd voorop. Welk van beide teams komt met de beste score terug? Een zaak staat niettemin vast: op het einde zijn jullie allemaal winnaars!
 • Genieten: of opteer gewoon voor genieten van een professioneel begeleide fietstour: historische inhoud (WO I of andere) gekoppeld aan een bier- of wijnproefmoment. Om wijzer van terug te keren.
 • Chocolade: nog meer genieten, een toer per fiets waarbij we onderweg ook het lekkers uit de streek proeven, wie weet zelfs helpen bereiden?

Prijzen en arrangementen op aanvraag! Onze referentielijst met bedrijven is op verzoek inkijkbaar.

 

Scholen: een verhaal apart

Ook voor scholen kunnen wij een op maat én financieel haalbaar dag of 1/2 dagprogramma opstellen. De ideale schoolexcursie ! Wij bieden eigen doe-activiteiten en interactieve opdrachten, ter ondersteuning van door leerkrachten uitgewerkte fietsopdrachten. Wij nemen desgewenst als fietsgids de hele klasgroep op sleeptouw. Kies het meest geschikte scenario.

Beleving en doe-ervaring maken het voor onze jongeren zoveel boeiender!

 

PROGRAMMA’S:

 • Inhoudelijk blijft de focus uiteraard liggen op het thema Wereldoorlog I, maar we bouwen meer en meer varianten uit! Inclusief opdrachtenpakketten (papier of digitaal).
 • Hiertoe gebruiken we ook stilaan onze eigen Biking Box-app (via Actionbound gemaakt) met bijhorende teambuilding, opdrachten, vraagjes etc… op maat van de klant (of leerlingen). We werken met niveaus voor lagere school/lager secundair alsook 3de graad secundair/hoger onderwijs. En dit zowel in het Nederlands als Engels. Voor het beschikbaar maken van die inhoud wordt een prijs per afnemer gerekend, later dit najaar te bepalen (want nog in ontwikkeling).
 • Bij regenweer wordt zo’n ‘app’ nog interessanter, want dan kunnen lln. te voet langs een hierop gebaseerd parcours ook deze opdrachten uitvoeren. Het wandelparcours dat we als alternatief aanbieden: met de bus naar vertrekpunt nabij Hooge Crater, vandaar te voet via o.m. Hill 60. We dringen wel aan dat in geval het ‘fietsen’ vervalt de optie van drankje en/of picknick in de Biking Bar ernstig overwogen wordt, dit ter compensatie van ons verlies (geen fietsverhuur die dag) door de regen.
 • De wandeling kan MET gidsbegeleiding gebeuren (los van of toch nog met de app). We voorzien dan 1 gids per 25-30 lln. Kostprijs voor de gids bedraagt dan 140 EUR (4 uur durende tocht te voet incl. uitleg en stops).

Accenten worden naderhand gelegd. Internationale universiteit of lager/middelbaar onderwijs? Vraag naar onze detailarrangementen, inclusief scherpe prijszetting! Op verzoek geven we ook hier referentielijsten door.

PRIJSFORMULES

Onze prijsformules voor scholen komend seizoen blijft zelfde als in 2019 maar wel met optionele extra:

 • Gidsbegeleiding: dagprijs per gids 240 EUR of halve dag aan 150 EUR – meer fietsgidsen vanaf +30 leerlingen sterk aan te raden (max. 25 fietsers per groep indien ook leerkrachten erbij).
 • louter fietsverhuur: 12 EUR (BTW inclusief) voor de fietsen en leerkrachten kunnen nog altijd – mits voldoende beschikbaar – over E-bikes beschikken zonder meerprijs. Indien u voor leerlingen (die bv. minder vlot kunnen fietsen) bijkomend e-bikes of bv. tandem wenst wordt dit wel verrekend conform normale marktprijs (27 EUR nu nog, maar de top-e-bikes die we nu hebben zullen vanaf maart 2020 aan 29 EUR worden verhuurd).
 • Optionele extra: wanneer de leerlingen ALLEN een betalend drankje voor of na in onze Biking Bar wensen te nuttigen – de ruimtes in het gebouw alsook achteraan en in de terrastuin zijn nu inzetbaar – dan kunnen ze dit voor slechts 1,50 EUR extra bekomen (normaal 2€20) als ze bij ons de fietsen ‘huren’. Anders gesteld: drankje inbegrepen wordt dit dan 13,50 met de fiets. Deze formule laat tevens toe dat scholieren onze accommodatie gebruiken voor het achterlaten van spullen & toiletgebruik. Toiletgebruik zonder consumpties worden aan 50 eurocent per bezoeker gerekend.
 • 2de optie: formule picknick aangeboden door Biking Box: belegd broodje (ham/kaas/veggie) plus drankje voor 5 EUR. Wenst een school een ‘eigen meegebrachte’ picknick in onze Biking Bar te nuttigen, dan kan dit eveneens mits consumptie aan de normale verkoopprijs (zie de kaart).
 • de interactieve app of andere teambuilding-opdrachten worden naderhand apart begroot en aldus gefactureerd, voor zo ver ze de basistarieven overstijgen.

 

 

De Groote Oorlog In Flanders Fields

Bier- en fietstour volle dag

Volledige dag

Is dit geen geslaagde combinatie? Fietsen en proeven van de allerbeste Belgische bieren? Als het drinken met mate gebeurt, dan is dit een uitstekend idee! Tussen Ieper en de Abdij van Sint-Sixtus bijvoorbeeld, al zijn er nog andere interessante bevoorradingslocaties, in overleg met u uit te dokteren. Een tussenstop in zo’n typische dorpsherberg, soms zelfs over de ‘Schreve’ (grens met Frankrijk).

 • 60km
 • Trappist & streekbieren
 • Starten uit Ieper of Poperinge
Meer info

Wijn- en wielererfgoed Tour

Volledige dag

De Westhoek en Heuvelland in het bijzonder biedt sinds twee decennia een groeiend aanbod aan wijngaarden. De wijncultuur uit vroegere tijden herleeft. Wij organiseren een tussenstop op een zorgvuldig geselecteerd wijndomein (kies in Heuvelland tussen Monteberg en Entre Deux Monts). Omdat wijn én wielrenners gemeen hebben koppelen we het rijke wielererfgoed van deze streek aan een goed glas wijn! Ontdek ook het meest noordelijke wijndomein Zilver Cruys letterlijk op het front gelegen (= ander combi-thema)

 • 35km
 • De Koers!
 • Uitbreidbaar voor koersfiets (75 km)
 • Wijn proeven op het Front
Meer info

Volkscafés in uniek fietslandschap

Volledige dag

Ideaal voor kleine self-guided groepjes (gps met correcte route, kaart en beschrijving krijg je van ons mee!)
Zalig fietsen langs glooiende en bosrijke veldwegen. Vanuit Ieper richting 'groene long', doorspekt met toch weer die vele relicten uit het bewogen verleden.

 • 40km
 • Couleur locale
 • Min. 35/max. 58 km
 • WO I-sites mogelijk
Meer info