Bier- en fietstour - 4u

Ieper - Poperinge - Westvleteren - Halve dag

 • 30km
 • Trappist & streekbieren
 • Starten uit Ieper

Is dit geen geslaagde combinatie? Fietsen en proeven van de allerbeste Belgische bieren? Als het drinken met mate gebeurt, dan is dit een uitstekend idee! Tussen Ieper en de Abdij van Sint-Sixtus bijvoorbeeld, al zijn er nog andere interessante bevoorradingslocaties, in overleg met u uit te dokteren. Een tussenstop in zo’n typische dorpsherberg, soms zelfs over de ‘Schreve’ (grens met Frankrijk).

De geur van hop is in het juiste seizoen ook buiten waar te nemen. Voor de rest is het kiezen tussen een fietstrip van 30, 50 tot zelfs 60 km, waarbij de historische last van het voormalige oorlogslandschap toch altijd weer naar boven komt. Maar er is zoveel meer te vernemen: over de middeleeuwse en tot op vandaag soms voelbare rivaliteit tussen Ieper en Poperinge. Over de impact van religie en christendom op ‘bier’ en omgekeerd. Kortom, diverse accenten worden hier gelegd. Eindigen kan in Ieper bv. met een Wiper’s Times in één van de selecte biercafés. Dit was anno 194-18 een animerende soldatenkrant aan het front, vandaag het huisbier van Brouwerij De Kazematten. Het bier proeven wordt tijdens een lunch-stop onderweg best aangevuld met ander culinair genot. Diverse opties werpen zich op. Suggesties geven wij graag, maar zonder enige verplichting. Onderweg kan eveneens een vrijblijvend bezoek aan een van de interessantste biershops uit de streek (zonder aankoopverplichting!).

Overigens is dit in tegenstelling tot wat je misschien vermoedt géén verdoken kroegentocht. We proeven en genieten met mate en waken over ‘veilig en verantwoord’ fietsen.

* Starten kan zowel in Ieper als  Poperinge. Gratis fietstransport regelen van Ieper naar Poperinge alsook de klant mee tot daar vervoeren. (max 4 p.)

** Ook in het programma: “bier-studie” locaties zoals St.-Bernardus Brouwerij, Sint-Sixtus abdij

*** Special: De Struise Brouwers. Rondleiding vanaf 15 personen (max. 30) kan je op dinsdag, donderdag of vrijdagnamiddag een 2 uur durende rondleiding over het brouwproces krijgen. Kostprijs inclusief 4 proeverijen slechts 10 EUR voor een unieke ervaring in de brouwerskunst. Vooraf reserveren is een must. Op zaterdagnamiddag zijn de Struise Brouwers open voor publiek. Ter info: de Struise Brouwers staan bovenaan in de lijsten van ’s werelds beste brouwerijen.

**** Ook mogelijk: bezoek één van de weinige hoppeboerderijen waar ter plaatse ook bier met eigen hop gebrouwen wordt: de Plukker!

 • Stuk 1: 12 km Locatie: Sint-Sixtus Abdij

  Een stop aan de historische Sint-Sixtusabdij van Westvleteren kan niet ontbreken.

 • Stuk 2: 20 km Locatie: De Plukker (hopboerderij/brouwerij)

  Rondleiding in een authentieke hoppe-BOERDE-en-BROUWERIJ! Op zaterdagnamiddag om 15u niet te missen!

 • Stuk 3: 30 km Locatie: Struise Brouwers (Oostvleteren)

  In volle finale (op zaterdag of anders vooraf reserveren) nog wat ‘bier-sneukelen’. Kleine glaasjes, opvallende bieren. Met mate en maten.

 • Einde

  Geniet na van een lekker drankje of versnapering in onze fietsbar, in het historisch centrum van Ieper!
Extra informatie

 • Bierproeverij

Andere fietstochten

A la carte fietsweekends in de Westhoek

Meerdaags

Geniet van een fantastisch fietsweekend in de prachtige Westhoek! Kies uit de dagprogramma's à la carte en stel uw ideale mix samen. Voor sommigen zal de focus op het Wereldoorlog I-herdenkingstoerisme liggen. Maar het kan uiteraard ook vanuit andere invalshoeken. De wielerhistoriek (Gent-Wevelgem!), de hoppe- of tabaksteelt, de opnieuw opfleurende wijncultuur... Ontdek misschien ook de sporen van andere soms woelige tijden (de Beeldenstorm bv.). Kortom, aan inspiratie geen gebrek.

 • 100km
 • Standaard 2 daagse
 • 3de dag mogelijk
Meer info

Seizoen 2023: kies voor een uitgelezen Biking BOX én Biking BAR-arrangement

Volledige dag

Welke (groeps)formules zijn op praktisch vlak mogelijk? Waarom liever met dan zonder gids? Wat zijn de prijzen? Hier niet zozeer een 'detailprogramma' maar even overlopen wat er zoal kan als je kiest voor 'proeven van de Westhoek' in al zijn heerlijke facetten!

 • 45km
 • Guided of self-guided fietsen, proeven voor-tijdens-na, een complete op maat gesneden beleving
Meer info