Seizoen 2023: kies voor een uitgelezen Biking BOX én Biking BAR-arrangement

Westhoek - Volledige dag

 • 45km
 • Guided of self-guided fietsen, proeven voor-tijdens-na, een complete op maat gesneden beleving

Welke (groeps)formules zijn op praktisch vlak mogelijk? Waarom liever met dan zonder gids? Wat zijn de prijzen? Hier niet zozeer een 'detailprogramma' maar even overlopen wat er zoal kan als je kiest voor 'proeven van de Westhoek' in al zijn heerlijke facetten!

Allereerst: een rondleiding met de fietsgids is altijd net iets meer dan alleen uit fietsen gaan, zeker in een regio met zoveel historie en story-telling. Toch is een self-guided tour mogelijk op onze huurfietsen (e-bike, racefiets of klassieke fiets). En je kunt alle informatie opvragen bij onze medewerkers (probeer ons vooraf te mailen zodat we het een en ander kunnen voorbereiden). Alle tarieven vindt u bij een gedetailleerd begeleid programma + op de pagina met huurfietsinformatie. Maar er is meer: ​​de Biking Box is ook een ‘Biking Bar’, dus voor of na afloop heb je meer dan een goede reden om nog even bij ons te blijven! Lees er hieronder alles over.

NIEUW in 2022…

Vijf topformules met eten & drinken erbij!

 1. Bike & breakfast (ontbijt voor het fietsen): €16 p.p. ontbijt (min. 4 personen), reserveer vooraf op  +32(477)592382 or +32(468)112382 Of  e-mail 3 dagen vooraf naar : info@bikingbox.be
 2. Bike & picknick: elektrische bakfiets voor €50 plus €19 p.p. voor de picknick (minstens 4 personen)
 3. Bike & Afternoon Delight (dessert-tafel)
 4. Bike & Après-bike
 5. Bike & Barbecue: vanaf min. 8 personen (indien niet in weekend), BBQ all you can eat voor €32 p.p. of ‘mediumformule” aan €25 p.p.

1) Bike & Breakfast

Geniet van een heerlijk ontbijt in de Biking Bar alvorens je met de Biking Box-fietsen op pad gaat. Kies je voor ‘sportief & gezond’ of voor ‘British Breakfast’? Of een compromis tussen beide (all-in)? Eén voorwaarde: reserveer vooraf en je bent met minstens 2 personen. Je krijgt voor €16 p.p. een ontbijt en boekt daarnaast het juiste aantal en type fietsen, eventuele extra’s (GPS of knooppunten-arrangement, of mét fietsgids).

2) Bike & Picknick

Mogelijk met de elektrische picknick-bakfiets op pad. Een uitgelezen picknick voor onderweg met vooral streeklekkers en frisse dranken in de koelbox wordt in de bakfiets geladen. U kiest de (knooppunten) route mét daarop aangegeven waar de meest idyllische picknick-plaatsjes zich bevinden. Je reserveert ook vooraf de extra fietsen voor wie nog meerijdt. Mogelijk voor minstens 2 tot max. 8 personen.

Optie 2 is “de Gedekte Tafel mét fietsgids in een op maat gesneden inhoudelijk arrangement” (thema’s te kiezen uit Eerste Wereldoorlog, de ruimere volledige Westhoek-geschiedenis sinds Kelten en Romeinen, de Koers, met knipoog naar Gent-Wevelgem en uiteraard de culinaire Westhoek met aandacht voor bier- en wijncultuur…). Een boeiende ontdekkingstocht waarin de wetenswaardigheden zich opstapelen en je zowel lichamelijk als geestelijk voldaan van terugkeert. Hier wordt de picknick onderweg voor de groep klaar gezet. Minstens 8 personen, max. 20 personen. De ideale groepsbeleving! Gedekte Tafel voor €19 p.p.

3) Bike & Afternoon Delight

Hoe leuk is het niet als je na de fietstocht met een lichte drang naar zoetigheden terug binnenkomt in de Biking Bar? En als daar een uitgelezen assortiment aan ‘afternoon delights’ op jou wacht? Van de heerlijke pannenkoek tot een heerlijke (hoeve-)ijscoupe? Koffie of iets verfrissends? Boek deze formule vanaf de maand mei. Een verleidelijke dessert-tafel wacht je bij aankomst na het fietsen. Uitsluitend in het weekend of in vakantieperiodes. Voor grotere groepen (vanaf 8 personen) kan het wel op elke mogelijke dag.

4) Bike & Après-bike

Dorst! Dorst! Tja, wie na een fietstocht in Flanders Fields of terugkerend van de West-Vlaamse bergen, of zelfs na een heen en weer naar de kust lichte vormen van uitdroging vertoont, komt in de Biking Bar aan zijn/haar trekken. Een rijk aanbod van wel 50 bieren, lekkere (koele) wijnen of frisdranken prijkt hier op de kaart. Van ’t vat? Of toch kiezen voor die Trappist uit de fles?

5) Bike & BBQ all you can eat

Honger! Honger! Na het fietsen wil je niet alleen je dorst lessen, maar knort de maag. Een vers bereide en bij de fietsers passende overheerlijke snack: van croque monsieur tot BBQ (vanaf 8 personen) is mogelijk, zeker op zomerse dagen wanneer het Biking Box-tuinterras een groene oase van rust is, eventjes weg van de stadsdrukte nabij de Menenpoort, waar je het vlees ter plaatse ziet gebarbecued worden door onze chef-kok. Twee opties: “Eet zoveel je kan” (€32) of “Medium Formule” (€25). Met op de barbecue gebakken aardappelen, groentjes en een uitgebreid assortiment aan appetizers of hapjes. Beide formules kunnen ook al met aperitief inbegrepen (+ €6,50)

Reserveren doe je op +32(477)592382 of +32(468)112382 of e-mail tijdig (minstens 2 dagen vooraf) naar info@bikingbox.be

 

Levert Biking Box ook fietsen aan vakantiehuis of camping?

Ook al vinden wij en de meeste klanten het altijd fijn om naar de Biking Box en ‘Biking Bar’ zelf te komen, fietsen leveren aan uw vakantiehuis of bij uw motorhome-camping kan: huurprijs van de fietsen + transfer kost van 2 EUR/km berekend op afstand tussen ons fietsdepot en de gevraagde lokatie (1 transfer = max. 14 fietsen per keer). De transferkost is inclusief leveren en terug ophalen.

Willen jullie de fietsen het hele weekend bijhouden? Dat kan. We leveren ze dan liefst al op vrijdagavond en komen ze de zondagavond (of voor uw vertrek) weer ophalen. 1 dag of 2 dagen de fietsen houden is een andere dagprijs. Tweede dag worden gewone fietsen 2 EUR goedkoper en E-bikes 5 EUR goedkoper.  Basisprijs klassieke fietsen is 17 EUR. E-bikes altijd op 32 EUR voor 1ste dag. Afrekenen bij aflevering (cash) of in geval van begeleide gidstour na afloop van het hele programma (met de gids af te handelen).

Breng je de eerder geleverde fietsen zelf terug binnen? Geniet dan van 10% korting op wat je consumeert in de Biking Bar!

 

 

 • Stuk 1: 45KM Locatie: Welke afstand kiezen?

  In regel kiezen Biking Box-fietsers voor tochten tussen de 35 à 60 km. Afhankelijk van het type fiets (klassieke 21-versnellingenfiets, E-bike of racefiets?) zal de af te leggen afstand vermoedelijk wat toenemen. Maar ook de stopplaatsen onderweg, de bezienswaardigheden, al of niet met ‘museum-stop’ of iets uitgebreidere lunch- en drinkstop, bepalen de tijdsduur en dus ook de afstand van de tocht.

  Onze top-E-bikes met Bosch-batterijen hebben intussen een bereik dat vlotjes de 80 of zelfs 100 km benadert zonder dat je moet heropladen. Let wel: de manier waarop je van de elektrische ondersteuning gebruik maakt, veel of weinig wind, bergop of vlak, heeft natuurlijk een impact op de maximaal af te leggen afstand alvorens de batterij moet heropgeladen worden.

  Gemiddeld leggen onze fietsers 45 km af als ze een dagtocht vanuit Ieper ondernemen.

 • Einde

  Geniet na van een lekker drankje of versnapering in onze fietsbar, in het historisch centrum van Ieper!
Extra informatie

 • Self-Guided tour beschikbaar
 • Bierproeverij
 • Wijnproeverij
 • Lunchpakket mogelijk

Andere fietstochten

Onze meerdaagse fietstours

Meerdaags

In dit overzicht vind je een greep uit onze meerdaagse fietsarrangementen. Intussen is er ook een 6-daagse van Brussel over Flanders Fields (Ieper) naar Parijs en dit samen met gids-partner Carl Ooghe die dit programma vakkundig heeft uitgewerkt. Voor de meeste meerdaagse formules proberen we toch altijd wel in en rond Ieper en het boeiende Heuvelland/Frans-Vlaamse landschap te focussen. De link met de Eerste Wereldoorlog is nooit ver weg, en Biking Box heeft nu eenmaal zijn uitvalsbasis aan de beroemde Menenpoort, tevens startplaats van de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Ook de kust is desgewenst niet ver weg...

 • km
 • Meerdaagse arrangementen
 • Koersfiets of gravelbike kan worden aangeraden
Meer info

Boek een fietsgids en verwen jezelf met volledig op maat uitgewerkt fietsarrangement!

Overweeg je een volwaardige begeleide fietstocht (of meerdaagse) met fietsgids (Kurt en/of collega's)? Wij werken een arrangement op maat uit, op basis van uw specifieke belangstelling (story-telling), gewenste afstand en tijdsbestek inclusief eventuele lunch- resp. andere stops en bezienswaardigheden! "Guided tours" of begeleide tochten vormen vandaag de optelsom van meer dan 10 jaar ervaring en alleen maar 'happy customers'!

 • km
Meer info