Groepsformule en topbeleving: kies voor wijn- en bierdegustaties

Westhoek - Volledige dag

 • 40km
 • Proeven en beleven in groep

Welke groepsformules zijn op praktisch vlak mogelijk? Gedekte tafel? Brengen van fietsen naar uw vakantiehuis? Met of zonder gids? Wat zijn de prijzen? Hier niet zozeer een 'detailprogramma' maar even overlopen wat er zoal kan als je kiest voor 'proeven van de Westhoek' in al zijn heerlijke facetten!

Wie kiest voor de gedekte tafel-formule mét hapjes en drankjes die zeer streekgebonden zijn, komt met een groep tussen de 8 à 12 personen. Maximaal 20 personen om het allemaal een beetje haalbaar én organiseerbaar te houden zo’n picknick te velde.

Kostprijs per persoon houden we op 12 EUR (met onze gidsbegeleiding). Een picknick-formule zonder gidsbegeleiding doen we in principe niet, tenzij voor een logische meerprijs en minstens 10 personen, die evenwel nog democratisch is voor wat men krijgt.

We raden aan om tot Ieper zelf te komen met de groep als je een passend belevingsprogramma wil krijgen dat bv. ook langs gaat op een echt wijndomein. Dit laatste kan door ons worden geboekt en dan krijg je rondleiding en proeverij aangeboden. Vanuit Ieper hebben we 3 keuzes:

 • Wijngoed Monteberg (nabij Kemmelberg)
 • Entre Deux Monts (Rodeberg)
 • Zilverkruys (Boezinge)

Dit is zeker combineerbaar met de picknickformule (met daar dan voor de liefhebbers en mits we een beetje de voorkeuren en smaken vooraf mogen kennen ook gepaste streekbieren, zodat het niet enkel ‘wijn-degustatie’ wordt).

Wil je toch vanuit uw eigen vakantiewoning vertrekken en ligt die nogal ver van genoemde domeinen? Dan kies je beter een eigen traject en doe je wat volkscafés aan onderweg. Bij dit laatste kunnen we best helpen en bv. een GPS-route aanbieden voor 20 EUR meerprijs boven op de fietsen.

Fietsen leveren aan uw vakantiehuis kan: huurprijs van de fietsen + een transfer (heenrit) kost a rato van 2 EUR/km tussen ons fietsdepot en de gevraagde lokatie (1 transfer = max. 14 fietsen per keer).

Willen jullie de fietsen het hele weekend bijhouden? Dat kan. We leveren ze dan misschien al op vrijdagavond en komen ze de zondagavond (of voor uw vertrek) weer ophalen. 1 dag of 2 dagen de fietsen houden is een andere dagprijs. Tweede dag worden gewone fietsen 2 EUR goedkoper en E-bikes 5 EUR goedkoper. Basisprijs klassieke fietsen aan groepstarief is 14 EUR. E-bikes altijd op 27 EUR voor 1ste dag.

 

Afrekenen kan bij voorkeur bij aflevering (cash) of in geval van begeleide dagtour na afloop van het hele programma (met ikzelf die als gids optreed dan af te handelen). Een begeleide halve dagtour (max. 4 uur) komt op 130 EUR voor de gidsbegeleiding. Indien langer gewenst (volle dag of 7-8 uur onderweg zijn incl. alle stops en proeverijen) zou het 240 EUR bedragen. Mogelijk is eerste optie wel te verkiezen voor een groep die vooral komt om te genieten (en als het een uurtje uitloopt stijgt de prijs niet mee omhoog).

 

Zo, dit is een zo ruim mogelijke beschrijving van wat we voor u kunnen betekenen. Laat gerust uw voorkeuren kennen, zodat we het programma in een gewenste plooi kunnen gieten?

 

 • Locatie: Ga voor maximale groepsbeleving

   

 • Einde

  Geniet na van een lekker drankje of versnapering in onze fietsbar, in het historisch centrum van Ieper!




Extra informatie

 • Self-Guided tour beschikbaar
 • Bierproeverij
 • Wijnproeverij
 • Lunchpakket mogelijk

Andere fietstochten

Zomerprogramma 2020 - pakket 1: kies uit 3 meerdaagse fietsvakanties op vaste vertrekdata! Koersfiets/Mountainbike/Gravelfiets of sportieve e-bike

Meerdaags

Geniet van georganiseerde fietsvakantie in de Westhoek met opties Noord-Frankrijk & Vlaamse Ardennen! Deze zomer - door COVID 19 nog steeds onder enig voorbehoud - kun je inschrijven voor 3 types fietsmeerdaagses, telkens met Ieper en de Westhoek als uitdagende uitvalsbasis. Hier vind je alles over de koersfietsmeerdaagse met focus op Gent-Wevelgem, Parijs-Roubaix en snuifje Ronde van Vlaanderen!
Vermeld bij uw inschrijving welk sportief tempo uw voorkeur wegdraagt (voor de groepsindeling). Er zijn 2 keuzes: 28-32 km/u (in groep) of 24-26 km/u. Dit zijn louter richtsnelheden voor wie de wegfiets gewoon is. Bij MTB- en off-roadarrangementen wordt tempo natuurlijk aangepast.

 • 360km
 • 3-5 juli /24-25 juli/ 7-9 augustus/ 14-16 augustus/21-23 augustus
 • maximaal 12 tot 15 deelnemers per begeleide groep (ervaren en geoefende fietsbegeleiders)
 • bevoorradingen onderweg
 • logeertips voor verblijf (2 of 3 nachten) in half pension
Meer info